Sport

Grupă accesibilă pentru Steaua!

Aseară a avut loc tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor, iar Steaua București, campioana României, va juca în grupa E.

Echipa pregătită de Laurențiu Reghecampf va juca din nou cu Chelsea, echipă pe care a întâlnit-o în sezonul trecut în Europa League.

Pe lângă câștigătoarea Europa League din 2013 și a Ligii Campionilor din 2013, Chelsea, Steaua va mai da piept cu Schalke 04 Gelsenkirchen și FC Basel. Laurențiu Reghecampf, antrenorul „militarilor“ a declarat că este mulțumit de această tragere la sorți, întrucât cunoaște destul de bine toate echipele pe care le vor întâlni elevii săi. Steaua a jucat în optimile Europa League din sezonul trecut împotriva celor de la Chelsea. Londonezii s-au calificat mai departe iar apoi au câștigat trofeul, după ce au pierdut 0-1 la București și s-au impus cu 3-1 pe Stanford Bridge. Campioana a jucat și două partide amicale cu FC Basel, înainte de startul sezonului trecut. Reghecampf cunoaște foarte bine și pe Schalke, antrenorul stelist fiind foarte bine familiarizat cu campionatul Germaniei, în care a jucat mai multe sezoane. „Cred că este o grupă de unde noi chiar putem să ne calificăm în optimi, erau alte grupe mult mai grele. Cunosc foarte bine echipele pe care le întâlnim, cu Chelsea am jucat sezonul trecut, cu Basel am jucat amicale. Cred că grupa cu Barcelona și AC Milan era cea mai grea. Nu cred că va fi mai greu acum cu Chelsea decât a fost în primăvară. Sper să ne luăm revanșa și să jucăm mult mai bine. Schalke e o echipă puternică, trebuie să o tratăm ca atare. Ne dorim să facem ceva ce nimeni nu a mai reușit până acum în România: să ne calificăm în primăvara Champions League“, a declarat Laurențiu Reghecampf după tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor.


Opinii optimiste

Oamenii de fotbal din România sunt optimiști după tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor. Emeric Ienei, antrenorul cu care Steaua a câștigat trofeul în 1986 a spus că grupa E este una accesibilă pentru formația „roș-albastră“. „Îmi place grupa, este una care ne convine. Eu spun că ne putem califica în primăvara europeană. Eu am mari speranțe că Steaua va face jocuri foarte bune“, a spus Ienei.
Dan Petrescu, antrenorul celor de la Dinamo Moscova, crede și el că Steaua are șanse să treacă de grupe: „Sunt șanse reale pentru locul doi. Cred că Chelsea va câștiga grupa, iar Steaua are șanse reale să se califice“.
Gheorghe Hagi, fost jucător și antrenor la Steaua, a declarat că o tragere mai bună nu se putea. „Mai bine de atât nu se putea. E Liga Campionilor, toate echipele sunt puternice, dar avem șanse reale să ne calificăm în primăvara, în optimi“, a spus „Regele“.
 


Grupele Ligii Campionilor, sezonul 2013-14

Grupa A

Manchester United
Shaktar Donetsk
Bayer Leverkusen
Real Sociedad


Grupa B

Real Madrid
Juventus Torino
Galatasaray SK
FC Copenhaga


Grupa C

SL Benfica
Paris SG
Olympiacos Pireu
Anderlecht

Grupa D


Bayern Munchen
CSKA Moscova
Manchester City
Viktoria Plzen

Grupa E

Chelsea Londra
Schalke 04
FC Basel
Steaua București

Grupa F

Arsenal FC
Olympique de Marseille
Borussia Dortmund
SSC Napoli

Grupa G

FC Porto
Atletico Madrid
Zenit Skt. Petersburg
Austria Viena

Grupa H

FC Barcelona
AC Milan
AFC Ajax
Celtic FC

Ultimele Stiri
abonare newsletter