Sport

„U“ Mobitelco BT începe aventura europeană

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/08_ziua/08 mobi chalon silvasan.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Campioana României va juca în această seară primul meci din EuroChallenge Cup împotriva formaţiei franceze Elan Chalon.

 

„U“ Mobitelco va începe diseară aventura în EuroChallenge Cup. Clujenii îşi doresc să câştige meciurile de acasă.


Chiar dacă au făcut şi meciuri mai puţin bune în acest debut de sezon, baschetbaliştii clujeni sunt pe locul trei în clasamentul Diviziei A, iar în această seară vor disputa primul meci european al stagiunii. Marcel Ţenter, antrenorul campionilor, crede că meciul cu Elan Chalon este unul dintre cele mai importante din istoria clubului. „Meciul cu Chalon din EuroChallenge, este un eveniment important din viaţa clubului nostru. Practic revenim pe plan european într-o grupă foarte puternică. Vom avea parte de baschet bun la Cluj şi ne bucurăm foarte mult. E greu de spus la ce nivel se află faţă de noi. Am studiat trei meciuri de-ale lor împreună cu un scouter sârb care ne ajută în această campanie europeană şi au o bancă lungă, au jucători valoroşi, atletici, puternici, însă sunt sigur că putem face faţă“, a spus Ţenter.

Diferenţă mare între bugete


Din grupa 1 a EuroChallenge Cup mai fac parte formaţiile Antwerp Giants (Belgia) şi Enisey Kransoyarsk (Rusia). Marcel Ţenter apreciază că „U“ Mobitelco BT este formaţia out-sider în această grupă, întrucât celelalte formaţii au bugete mult mai mari şi jucători mai experimentaţi, însă speră că elevii săi vor răsturna calculele de pe hârtie. „Pe hârtie, Enisey şi Chalon sunt echipele cu cele mai mari bugete şi probabil cele mai mari aşteptări. Noi suntem, din punct de vedere statistic, de departe pe ultimul loc în grupă, însă am mai bătut noi calculele hârtiei. În primul rând, trebuie să fim realişti. Anul acesta în cupele europene vrem să vedem care este valoarea noastră, care este structura de echipă fezabilă pentru această competiţie. După câteva meciuri vom vedea în ce stadiu ne aflăm, ce putem face în acest an şi în ce măsură ne afectează parcursul în campionat“, a mai spus tehnicianul campionilor.

Meciul dintre „U“ Mobitelco BT şi Elan Chalon se va disputa în această seară, de la ora 19, în Sala Sporturilor „Horia Demian“ şi va fi transmisă în direct de sport.ro. Un bilet în partea de sus a arenei costă 10 lei, iar unul în partea de jos 20 de lei. Copiii sub 7 ani, însoţiţi de părinţi, au acces gratuit.


Silvăşan e optimist

Mihai Silvăşan, căpitanul campionilor de la „U“ Mobitelco BT, a declarat înainte de meciul cu Elan Chalon că speră ca formaţia clujeană va face o figură frumoasă în EuroChallenge Cup. „Urmează mult-aşteptatul meci cu Elan Chalon. Eu aşteptam încă de la terminarea campionatului trecut să jucăm într-o cupă europeană. Sunt foarte optimist în ceea ce priveste jocul cu Elan, chiar dacă nu suntem în cea mai bună perioadă a noastră. Cu siguranţă toţi jucătorii vor da ce au mai bun în ei pentru a face o figuăa frumoasă. Ne confruntăm cu o echipă dintr-un campionat puternic, însă ne dorim să jucăm un baschet la cel mai inalt nivel posibil şi să obţinem un rezultat pozitiv“, a declarat Mihai Silvăşan înainte de „U“ Mobitelco – Elan Chalon.

Ultimele Stiri
abonare newsletter