Sport

România – Peru Cupa Davis. Horia Tecău joacă ultimul meci din carieră la Cluj

România – Peru, duelul din Cupa Davis, se joacă în acest week-end în BT Arena din Cluj-Napoca, fiind ultimul meci din cariera lui Horia Tecău.

România – Peru Cupa Davis. Horia Tecău joacă ultimul meci din carieră la Cluj România – Peru Cupa Davis. Horia Tecău joacă ultimul meci din carieră la Cluj

 

România – Peru se joacă sâmbătă, 27 noiembrie, respectiv duminică, 28 noiembrie, în barajul de accedere în Grupa Mondială din cadrul Cupa Davis.


Meciurile din Cupa Davis vor începe de la ora 12:00, respectiv 11:30 în cele două zile de concurs și se va juca după formatul cel mai bun din cinci meciuri. Mai exact, în prima zi se duelează racheta nr.1 joacă cu racheta numărul 2 din fiecare echipă. Ulterior, duminică se joacă meciul de dublu și ulterior se vor duela rachetele 1 și rachetele 2 din fiecare formație.

Meciul de la Cluj, ultimul pentru Tecău

Tenisul masculin românesc a pierdut ultimul mare jucători în activitate după ce Horia Tecău a anunțat că se retrage din cariera de sportiv.


Tecău, 36 de ani, s-a focusat în ultimii ani doar pe proba de dublu și a obținut rezultate admirabile. Sportivul născut la Brașov și-a atins de-a lungul anilor toate obiectivele importante și a decis să pună capăt carierei după Turneul Campionilor.

„Sunt copleșit de o mulţime de emoţii acum. Sunt recunoscător. Pentru călătorie, pentru ceea ce am trăit şi pentru oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs. Sportul a fost locul meu de joacă, clasa mea, m-a învăţat să visez, să cred şi să dezvolt abilităţi de viaţă în acest proces. Energia terenului de tenis şi a fanilor tenisului m-au răsplătit enorm şi voi păstra acest sentiment cu mine pentru totdeauna. Acum, este timpul să ne bucurăm de viaţă într-un mod diferit şi să transformăm toată această energie într-o nouă formă”, a fost mesajul prin care Horia Tecău și-a anunțat retragerea din tenis după Turneul Campionilor.


Tecău va juca la Cluj-Napoca ultimul meci oficial din carieră după care se va retrage defintiiv. Ultimul mare tenisman român este așteptat deja în cadrul Federației Române de Tenis, dar rămâne de văzut în ce direcție va merge cariera lui.

Date statistice Horia Tecău


  • 38 de titluri în circuitul ATP
  • Dublu campion de Grand Slam la US Open și Wimbledon
  • Învingător la Turneul Campionilor 2015
  • Fost număr 2 mondial în ierarhia de dublu ATP
  • 5,821,842 milioane de dolari a obținut Tecău din tenis

România, fără jucător în Top 250 la simplu

România va avea o echipă modestă la duelul cu Peru din Cupa Davis, fiind departe de anii de glorie în care Năstase și Țiriac câștigau trofeu după trofeu.

Cel mai bine clasat român, la simplu, este Marius Copil, jucător aflat pe locul 275 ATP. Pe lângă Tecău și Copil, România se va mai baza pe Nicolae Frunză, Ștefan Paloși și Gabi-Adrian Boitan.


Din păcate pentru Horia Tecău, el nu se va putea bucura de o ceremonie de retragere la fel de spectaculoasă precum a fost cariera lui. Tenisman român va juca ultimul său meci din carieră fără spectator din cauza pandemiei de COVID-19.

Cel mai bun jucător din lotul celor din Peru este Juan Pablo Varillas, un jucător excelent pe zgură care se află pe locul 130 ATP. La Cluj-Napoca au mai fost convocați Nicolas Alvarez, Conner Huertas del Pino, Arklon Huertas del Pino și Sergio Galdos

 

CITEȘTE ȘI:

Cluj-Napoca organizează un nou eveniment sportiv important! Cupa Davis revine în Sala Polivalentă

România a ratat calificarea în Grupa I valorică la Cupa Davis

Ultimele Stiri
abonare newsletter