Ştiri din Transilvania

O tânără din Sălaj a născut în ambulanță, asistată de paramedici

Un echipaj de paramedici de pe o ambulanţă SMURD din Sălaj a avut, sâmbătă seara, o intervenţie mai puţin obişnuită, aceştia asistând la naştere o tânără de 26 de ani.

Tânăra a născut în ambulanță/ FOTO: Depositphotos.com Tânăra a născut în ambulanță/ FOTO: Depositphotos.com


 

Un echipaj de paramedici de pe o ambulanţă SMURD din Sălaj a avut, sâmbătă seara, o intervenţie mai puţin obişnuită, aceştia asistând la naştere o tânără de 26 de ani, pe care o preluaseră după un apel la 112.


 

„Sâmbătă seara, dispeceratul ISU-Ambulanţă a fost solicitat prin numărul de urgenţă 112 despre faptul că o femeie gravidă se afla în iminenţă de naştere. La faţa locului s-a deplasat echipajul SMURD de la Secţia Jibou, în localitatea Someş Odorhei şi a găsit pacienta conştientă care a fost preluată imediat pentru acordarea asistenţei medicale şi transport la spital. Femeia, în vârstă de 26 de ani, a născut în ambulanţa SMURD fiind asistată de către paramedici”, se arată, duminică, într-o postare pe contul de Facebook al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj.


Potrivit sursei citate, ulterior a venit în sprijin şi un echipaj cu medic, iar echipajul de terapie intensivă mobilă (TIM) a preluat nou născutul, atât băieţelul cât şi mama sa fiind transportaţi în siguranţă la UPU SMURD Zalău.

„Colegii noştri Daniel, Iulian şi Florin au fost foarte bucuroşi că atât mama, cât şi copilul au trecut cu bine peste această încercare. Cei trei salvatori au dus la bun sfârşit misiunea pe care cu siguranţă nu o vor putea uita niciodată”, se mai arată în postare. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

O femeie a născut în stradă! Ambulanţierul care a ajutat-o spune că a fost REFUZATĂ de Spitalul Urziceni

Operațiune contracronometru de salvare a doi gemeni care au intrat în stop cardio-respirator după ce au fost născuți într-o ambulanță. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter