Ştiri din Transilvania

Şantierul unui pod peste Mureş, finanţat prin PNDL, năpădit de buruieni la cinci ani de la licitaţia pentru atribuirea contractului. Șoferii din zonă, nevoiți să ocolească pentru a ajunge la Alba.

Un pod peste râul Mureș, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, a devenit un monument al neputinței, iar lucrarea de infrastructură a fost năpădită de buruieni la cinci ani de la licitația pentru atribuirea contractului.

Monumentul neputinței. Şantierul unui pod peste Mureş, năpădit de buruieni la cinci ani de la licitaţia pentru atribuirea contractului|Sursa: Ziarul Unirea Monumentul neputinței. Şantierul unui pod peste Mureş, năpădit de buruieni la cinci ani de la licitaţia pentru atribuirea contractului|Sursa: Ziarul Unirea

 

 


Locul în care trebuia construit un pod peste râul Mureş, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi care fi trebuit să facă legătura între localităţile Blandiana şi Şibot din judeţul Alba, este năpădit de buruieni, la cinci ani de la alocarea fondurilor şi organizarea unei prime licitaţii. 

CITEȘTE ȘI: 
Autostrada Transilvania. O nouă amânare pentru desemnarea constructorului la secțiunea cu Tunelul Meseș.

Pod peste Mureș, năpădit de buruieni, la cinci ani de la licitația de atribuire a contractului|Sursa: Ziarul Unirea

În aceste condiţii, şoferii din zonă care vor să ajungă spre Alba Iulia sau spre Cugir sunt nevoiţi să ocolească kilometri întregi, semnalează Ziarul Unirea.


Un monument al neputinței

Podul peste râul Mureş care fi trebuit să facă legătura între localităţile Blandiana şi Şibot din judeţul Alba este o ruină, chiar dacă s-au scurs cinci ani de la prima licitație de atribuire a contractului. 

„Prima licitaţie a podului peste râul Mureş dintre Acmariu (Blandiana) şi Balomir (Şibot) a avut loc acum 5 ani în anul 2019, proiectul fiind finanţat prin PNDL, având o valoare estimată la vremea respectivă de 8,29 milioane lei, cu TVA inclus. Podul ar uşura foarte mult viaţa celor care fac naveta la Cugir, Sebeş, Alba Iulia şi care sunt nevoiţi să ocolească km buni şi care le «fură» câteva ore din zi”, potrivit sursei citate. 


Blocajele la execuția lucrărilor la pod au apărut în lipsa fondurilor, în condițiile în care nu au fost reactualizate valorile din contract. Acordul cu fostul constructor a fost anulat, iar pentru realizarea proiectului este necesară o nouă licitație.

Podul ar uşura viaţa celor care fac naveta la Cugir, Sebeş, Alba Iulia şi care sunt nevoiţi să ocolească kilometri întregi.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Secțiunea Poarta Sălajului-Nușfalău de pe A3, marcată de amânări succesive. Tunelul Meseș, departe de a fi realizat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter