Ştiri din Transilvania

Adevărul nespus despre soia. Ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi soia

Adevărul nespus despre soia. Află ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi soia.

Adevărul despre soia. Ce trebuie să știi înainte să consumi Adevărul despre soia. Ce trebuie să știi înainte să consumi

 

Soia este consumată tot mai des, fiind un aliment preferat de persoanele vegetariene sau cei care țin post. Despre soia se spune că are o mulțime de beneficii, dar ar exista indicii că ar dăuna sănătății, în special femeilor. Iată care este adevărul despre soia


Adevărul nespus despre soia. Toxică sau benefică pentru organism

Soia este un produs alimentar  cu un conținut important de isoflavone, un aliment care poate afecta organismul din punct de vedere hormonal, conform unor sutdii. Isoflavona este un fitoestrogen care mimimează efectul estrogenului în corp.

Specialiștii au descoperit că această substanță poate interfera cu reglarea naturală a sistemului endocrin.  Au fost de asemenea cazuri în care femeile care au mâncat soia zilnic nu au mai avut menstruație. 


S-a constatat și că un consum ridicat de soia scade fertilitatea masculina și feminina. Studiile au demonstrat că băieții care sunt hrăniți cu soia rișca să aibă organele reproducătoare insuficient dezvoltate la maturitate și o energie scăzută. 

CITEȘTE ȘI:


Planta care vindecă răceală și gripa. E un antibiotic natural și o armă secretă ce reduce colesterolul
Planta care vindecă răceala și astmul. Tratează rănile și întărește sistemul imunitar

Femeile care mănâncă soia pe perioada sarcinii dau naștere la copii cu o greutate mai mica, ce au probleme de dezvoltare a creierului, și care sunt mai predispuși de a avea probleme ale glandei tiroide. 


Un alt efect negativ al consumului de soia este dat de acidul oxalic din compoziție, care are un rol important în formarea pietrelor la rinichi și a apariției unor probleme renale diverse. 

Soia are și un potențial alergen crescut. Mulți dintre cei care consuma soia nu stiu că sunt alergici și își solicita astfel sistemul imunitar, fapt care poate duce în timp la apariția artritei și a unor boli degenerative. 


Adevărul nespus despre soia. Ce trebuie să știi

Consumată  în cantități corecte, soia are și o serie de beneficii incontestabile pentru organismul uman. Datorită isoflavonilor din compoziție, care imită estrogenul, consumul de soia ajuta la protejarea împotrivă degradării masei osoase. De acest lucru pot beneficia în special femeile care intră la menopauză, când nivelul de estrogen din organism este în scădere.

Studiile recente au arătat și că un consum zilnic de soia, în cantități reduse, ajuta la micșorarea șanselor de apariție a cancerului la sân cu până la 50%.

S-a demonstrat și că un consum regulat de soia, în jur de 50 de grame pe zi, scade nivelul colesterolului rău din organism, prevenind astfel apariția afecțiunilor cardiovasculare. 

CITEȘTE ȘI:

Planta TOXICĂ ce provoacă boli grave de rinichi. Cauzează avortul și favorizează apariția cancerului

Planta care te scapă de răceală. Combate tusea, are efect antiinflamator și îi ajută pe cei cu diabet

Ultimele Stiri
abonare newsletter