Timp Liber

Planta care te scapă de răceală. Combate tusea, are efect antiinflamator și îi ajută pe cei cu diabet

Planta care te scapă de răceală și simptomele ei deranjante. Ceaiul sau uleiul din această plantă are multiple beneficii asupra organismului, mai ales când e vorba despre virozele respiratorii.

Planta care te scapă de răceală. Combate tusea, are efect antiinflamator și ajută persoanele cu diabet Planta care te scapă de răceală. Combate tusea, are efect antiinflamator și ajută persoanele cu diabet

 

 


Planta care te scapă de răceală, combate tusea și are numeroase proprietăți este eucaliptul, localizat în Australia și Noua Zeelandă.

 


Uleiul de eucalipt este cunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate, care poate chiar să combată simptomele herpesului sau să dezinfecteze rănile, nefiind doar planta care te scapă de răceală.

Planta care te scapă de răceală. Combate tusea și are proprietăți antiinflamatorii

Eucaliptul, planta care te scapă de răceală și simptomele ei, este utilizat în special sub formă de ulei esențial. Potrivit sfaturimedicale.ro, proprietățile uleiului din această plantă sunt: antimicrobian, antibacterian, expectorant, mucolitic, antiseptic, antiviral, purifiant și multe altele.


Printre acțiunile cele mai utile ale plantei care te scapă de răceală se numără acțiunile antiinflamatorii, calmante, desfundarea nasului, fluidizarea secrețiilor bronșice.

Mai exact, persoanele care au prins o răceală și au probleme de respirație, precum asm sau sinuzită, sunt ajutate dacă inhalează ulei de eucalipt. De asemenea, uleiul din eucalipt, planta care te scapă de răceală, a fost folosit mult pentru combaterea tusei, motiv pentru care se regăsește în multe medicamente de tratare a tusei.


CITEȘTE ȘI:

Planta care vindecă răceală și gripa. E un antibiotic natural și o armă secretă ce reduce colesterolul



Planta care vindecă răceala și astmul. Tratează rănile și întărește sistemul imunitar

Planta care te scapă de răceală. Ajută persoanele cu diabet

Pe de altă parte, planta care te scapă de răceală ajută persoanele care suferă de diabet. Conform doc.ro, uleiul esențial din această plantă ar putea controla glicemia: „Uleiul de eucalipt are potențial ca tratament pentru diabet; deși nu există prea multe date până în prezent, experții consideră că poate juca un rol în scăderea glicemiei la persoanele cu diabet.”

Totuși, persoanele care suferă de diabet trebuie să ceară sfatul medicului înainte de a-și administra suplimente sau medicamente pe bază de ulei de eucalipt.

Planta care te scapă de răceală: poate ușura durerile articulare. Potrivit aceleași surse, există cercetări care arată că uleiul din această plantă poate calma durerile cauzate de afecțiuni precum osteoartrita sau poliartrita reumatoidă, dureri de articulații.

CITEȘTE ȘI:

Planta care calmează tusea și stimulează sistemul imunitar. Este un aliat în lupta contra acneei

Planta ce reduce colesterolul rău. Un remediu pentru Alzheimer, cu beneficii pentru bolnavi de diabet

Ultimele Stiri
abonare newsletter