Ştiri din Transilvania

A murit Corneliu Olar, „deputatul moților”. A participat la căutările avionului prăbușit în Apuseni

Deputatul PNL Alba Corneliu Olar a murit la vârsta de 62 de ani, după o luptă cu o boală incurabilă. În ultima perioadă a fost internat într-un spital din București, dar de curând a fost transferat la Alba, pentru a fi mai aproape de familie.

A murit Corneliu Olar, „deputatul moților”. A participat la căutările avionului prăbușit în Apuseni A murit Corneliu Olar, „deputatul moților”. A participat la căutările avionului prăbușit în Apuseni

 

 


Corneliu Olar era foarte cunoscut în zona Munților Apuseni. Înainte de a deveni parlamentar, Corneliu Olar a fost secretar al comunei Horea, funcție din care s-a remarcat ca un lider al oamenilor din zonă. 

 


Anunţul decesului a fost făcut de grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor și de PNL Alba.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

„Colegul nostru, Corneliu Olar, a trecut la cele veşnice. Dumnezeu să-l odihnească! ”, se arată pe pagina de Facebook a grupului PNL.


„Cu adâncă tristețe, vă anunțăm decesul colegului nostru, Corneliu Olar – Deputatul Moților. Încă nu s-a inventat dicționarul cu toate cuvintele care să descrie loialitatea și atașamentul pe care Corneliu Olar le-a avut față de Țara Moților, de oamenii de aici, de cei care l-au făcut să dea, întotdeauna, totul, chiar până-n ultima clipă.

Dincolo de chipul care n-a ascuns niciodată nimic, de omul care a spus mereu lucrurilor pe nume, rămân munca și realizările celui care n-a căutat niciodată gloria, dar va fi pomenit și amintit pentru totdeauna ca Deputatul Moților. Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată pe pagina PNL Alba.


Corneliu Olar este cunoscut și pentru faptul că, în urmă cu doi ani, s-a dus în Parlament pentru a participa la votul unei moțiuni, deși era grav bolnav.

Totodată, Corneliu Olar a participat la căutarea epavei avionului căzut în Munții Apuseni din 20 ianuarie 2014.

În 20 ianuarie 2014, un avion de tip Britten - Norman Islander (BN 2), cu şapte persoane la bord, s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. Cele șapte persoane aflate la bordul aeronavei, doi membri ai echipajului și cinci persoane din echipa medicală, se deplasau la Oradea pentru o operație de prelevare de organe pentru transplant. Cauza morții pilotului Adrian Iovan a fost șoc traumatic și șoc hipotermic, consecință a unui politraumatism și expunerea la temperaturi scăzute. Sublocotenentul Aurelia Ion, în vârstă de 23 de ani, a decedat, potrivit specialiștilor de la Medicină Legală Alba, ca urmare a mecanismului combinat de expunere la temperaturi scăzute și tulburări de dinamică respiratorie, consecința unui traumatism cervico-toracic.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici. Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar Aurelia Ion era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

 

CITEȘTE ȘI:

Romanița Iovan organizează un parastas la 7 ani de la tragedia din Apuseni

Ultimele Stiri
abonare newsletter