Administrație

Primăria Cluj-Napoca vrea să revoluționeze achizițiile publice. Emil Boc: „Intrăm și noi în rând cu lumea europeană”

Primăria municipiului Cluj-Napoca intenționează să treacă la un sistem de achiziții publice centralizat. Despre acest proiect, primarul Emil Boc spune că această reformă, ca amploare și magnitudine, „este de impactul reformei administrativ-teritoriale a țării, având în vedere că avem o lege din 1968 de pe vremea lui Ceaușescu”.

Politică

Liber la cheltuieli mai mari fără licitații. Iohannis a promulgat legea PSD-PNL care dublează pragurile privind valoarea achiziţiilor directe

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni o lege promovată de PSD, PNL și UDMR care prevede dublarea pragurilor privind valoarea achiziţiilor directe, stabilindu-se că se vor putea face achiziţii directe pentru produse sau servicii cu valoare mai mică de 270.120 lei, respectiv lucrări cu valoare mai mică de 900.400 lei.

Administrație

20.000 € pentru confortul unor săli goale. S-au stricat scaunele Consiliului Județean Cluj în pandemie?

Sala de conferinte de la Consiliul Județean. Sursa foto Facebook Alin Tișe
Aproape 100 de scaune urmează să fie cumpărate de Consiliul Județean Cluj pentru care se vor plăti bani frumoși. Instituția spune că actualele scaune sunt „deteriorate” și este nevoie de noi scaune pentru „desfășurarea în bune condiții a ședințelor de consiliu și a conferințelor”. Reamintim că atât ședințele de Consiliu, cât și conferințele de presă, au loc online, de cel puțin 2 ani de zile.

Administrație

Cine păzește Clujana? Se caută agent de pază cu baston, fluier și lanternă pentru sprijin în caz de... atacuri teroriste!

Cu propria firmă de pază, ce-i drept, cu un picior în groapă, Consiliul Județean caută să plătească peste 28.000 de euro unei firme specializate în protecția și supravegherea clădirii Clujana SA. De ce? În halele Clujana au fost depozitate echipamentele cumpărate pentru parcul industrial Tetarom IV care ar fi trebuit să se ridice în Feleacu.


Politică

Raport EFOR despre bani şi politică: Achiziţii publice trucate, contracte fictive şi abuzuri

Raport EFOR despre bani şi politică: Achiziţii publice trucate, contracte fictive, abuzuri şi abuzuri
Politicienii folosesc poziţia publică pentru a strânge bani pentru folosul personal, doar o mică parte ajungând la partid, şi sunt multe firme mari de construcţii, consultanţă sau publicitate sunt legate de partide sau au dosare penale, arată raportul "Banii şi politica - legăturile dintre achiziţiile publice şi partidele politice" întocmit de Expert Forum.


Ultimele Stiri

abonare newsletter
banners