Un anunț imobiliar din cartierul clujean Zorilor provoacă un val de comentarii ironice pe rețelele sociale. Poprietarul cere 525.000 de euro pentru un apartament de 105 metri pătrați.
Cei ce doresc să se mute în Cluj-Napoca se confruntă cu imobilele ce se scumpesc de la an la an. Doar în ultimul an, prețurile s-au majorat cu 10-15%, acest lucru fiind influențat de inflație și cererea limitată de locuințe.
Puţin peste o treime (33,7%) dintre chiriaşii români ştiu că au contractul de închiriere înregistrat la Administraţia Financiară, în timp ce o pondere aproape similară (34,9%) declară că au un contract nedeclarat sau o proprietate închiriată mascat, sub forma unui comodat sau a unei înţelegeri verbale, reiese dintr-un sondaj realizat de o agenţie imobiliară.
Guvernul a decis noi reguli pentru TVA-ul la locuințe. Începând cu 1 ianuarie 2023, se modifică plafonul pentru care se aplică cota TVA de 5%, de la nivelul de preț de la 700.000 de lei (echivalentul a 142.140 de Euro) la 600.000 de lei (echivalentul a 121.834 Euro).
„Fuga” după chirii începe în Cluj-Napoca odată cu întoarcerea studenților pentru noul an universitar, care își are start-ul în octombrie. Specialiștii în imobiliare ne spun cum să ne ferim de „țepari” în această perioadă.
Preţul mediu de tranzacţionare a locuinţelor în România a depăşit 100.000 de euro, în primele şase luni din acest an, în creştere cu aproximativ 10% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor unei companii imobiliare.
Prețul mediu de vânzare al apartamentelor din Cluj-Napoca se află într-o continuă creștere. La sfârșitul lunii martie, prețul apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca a ajuns la 2.109 euro/mp, cu peste 100 de euro peste luna precedentă.