Economia subterană a României reprezintă 13,1% din PIB conform datelor din 2023, cu doar un procent peste media globală de 11,8%, arată un studiu publicat de EY Global.
Economiștii clujeni estimează un avans al Produsului Intern Brut de doar 1,5% în 2025 și o evoluție sub potențialul economic al țării. Ajustarea situației economice ar putea fi susținută de fondurile europene.
Bugetul României pentru acest an a fost construit astfel încât să susțină repoziționarea statului pe o traiectorie către restabilirea echilibrului bugetar, însă principalele riscuri sunt reprezentate de instabilitatea politică internă și presiunile economice externe.
România a intrat în top 10 state europene în funcție de standardul puterii de cumpărare și a depășit țări precum Portugalia, Cehia, Slovacia și Ungaria.
Cluj-Napoca a devenit, în ultimii ani, unul dintre cele mai scumpe orașe din România în ceea ce privește piața imobiliară. Potrivit unei analize, prețurile apartamentelor și chiriilor au cunoscut o creștere impresionantă, de peste 700% în cazul apartamentelor, în comparație cu acum 25 de ani.