Crucile metalice de pe Calea Mănăștur care comemorau cei 9 eroi martiri ai Revoluției din ‘89 au dispărut odată cu modernizarea străzii. Cineva a pus în acel loc o coroană de flori, dar zona ar trebui marcată în continuare.
Sute de mii de tineri au fost pe străzile Clujului în ultimele patru zile. Momentul a fost speculat şi de credincioşi, care împărţeau biblii aproape de intrarea la festivalul UNTOLD. Efectul, însă, nu a fost cel dorit pentru că tinerii aruncau bibliile în primul coş de gunoi pe care-l întâlneau.
O şcoală din Cluj-Napoca poate fi uşor confundată cu o biserică după ce pe uşile instituţiei au apărut icoane.
Generaţia de „sacrificiu” a luptat pentru libertate şi şi-a dat viaţa pentru acest ideal. În schimb, tinerii de până în 25 de ani se luptă cu propria persoană, trăiesc în iluzie şi au impresia că totul li se cuvine.
Cardul de sănătate stârneşte vii discuţii nu numai sociale, să le spunem aşa, ci şi… religioase. Reprezentanţii unor organizaţii religioase au declarat, de curând, într-o întâlnire cu autorităţile, că nu doresc carduri de sănătate, din motive de conştiinţă religioasă sau din alte motive personale.
După ce a leşinat, în timp ce participa la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula, episcopul vicar al Mitropoliei Clujului, Vasile Someşanul a suferit un atac cerebral în urmă cu câteva zile.
Preotul care a provocat un accident rutier în care a fost implicată şi o femeie gravidă, în a doua zi de Crăciun, a fost suspendat de Mitropolia Clujului, Albei şi Maramureşului, până la finalizarea procesului deschis pe numele său.
Pentru a răspunde nevoilor comunităţii clujene, care se confruntă cu o tot mai mare lipsă a locurilor de veci în cimitirele din oraş, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei va fi amenajat un nou cimitir în zona centurii de Nord - Vest a municipiului Cluj-Napoca, pe un teren aflat în proprietatea parohiilor ortodoxe Someşeni şi Sânnicoară.