Persoanele care se culcă și se trezesc la ore diferite au un risc cu 26% mai mare să sufere probleme grave de inimă, chiar dacă dorm suficient în fiecare noapte.
O descoperire revoluționară vine din laboratoarele cercetătorilor danezi, care au creat o pastilă ce reproduce în organism efectele unui antrenament intens de alergare.
Furia, chiar și de scurtă durată, poate avea consecințe grave asupra sănătății inimii, crescând semnificativ riscul de atac de cord. Opt minute de enervare pot fi suficiente pentru a modifica funcționarea vaselor de sânge.
Deputatul și chirurgul Patriciu Achimaș Cadariu crede că ar trebui să ne pregătim încă de pe acum pentru o creștere accelerată a numărului de îmbolnăviri de cancer și bolil cardiovasculare.
Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România, contribuind cu 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional, conform declaraţiilor consilierului prezidenţial Diana Păun.
Adoptarea unei diete mediteraneene ar putea reduce cu 24% riscul femeilor de a dezvolta o boală cardiovasculară. Vezi care sunt alimentele care trebuie consumate.
Cât de nociv este consumul de energizante de către tineri? Aproape 70% dintre adolescenți consumă diverse tipuri de energizante, iar 18% dintre consumatori se situează sub vârsta de 10 ani.