Niciunul nu este politician din talpă, însă în cursa pentru Cotroceni unul este candidatul unei „Românii reale”, iar altul - al unei „Românii stabile”. În timp ce un nume este slab cotat în sondaje, altul este o figură reciclată din vechea gardă – doi candidați, două povești politice. Miza este aceeași - Președinția României.
Fie că au fost codași, după numărul de voturi adunate de la alegători în 2024, fie că au fost fruntași sau au obținut mai puține sufragii decât s-au așteptat, cinci dintre candidații care au fost pe buletine de vot la scrutinul prezidențial din toamna anului trecut vor fi și în luna mai 2025. Astfel, Elena Lasconi, George Simion, Cristian Terheș, Sebastian Popescu și Silviu Predoiu vor încerca, din nou, să convingă românii să-i susțină în cursa pentru Cotroceni.
Cei mai mulți români vor ca direcția politică a României să fie una pro-europeană și pro-NATO, dar în același timp aproape 70% spun că ar vota un candidat naţionalist pentru funcţia de preşedinte.
Crin Antonescu, candidatul coaliției PSD-PNL-UDMR la prezidențiale, a recunoscut că a fost șomer 8 ani și a trăit din salariul soției sale, Adina Vălean. Antonescu a spus că nu a cerut bani de la stat, deși nu era angajat.
Anunțul primarului Capitalei, Nicușor Dan, de a candida la alegerile prezidențiale din 2025 a fost apreciat, la Cluj, de Asociația Inițiativa pentru Cultura Democratică Europeană.