Oamenii ar fi putut ajunge în Mallorca (Spania) cu cel puțin 5.600 de ani în urmă, adică aproape cu 2.000 de ani înainte de data sugerată de cercetările de până acum, potrivit studiului realizat de profesorul Bogdan P. Onac, cercetător al Universității Babeș-Bolyai.
Anul 2024 pare să reprezinte o provocare chiar și pentru un domeniu de vârf, precum cel al industriei IT, unde se estimează o reducere a numărului de salariați.
Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va avea, începând de anul viitor, o Catedră UNESCO în domeniul schimbărilor climatice și dezvoltării durabile.
Olanda și Austria sunt pe primele locuri în topul celor mai mari investitori în România, potrivit datelor centralizate de cercetătorii UBB. Edilul Emil Boc îndemna, recent, la boicotarea produselor austriece.
Deși rata inflației din România (13,4%) se situează peste media UE, țara noastră poate reprezenta un „pol de stabilitate” în regiune la capitolul creșterii prețurilor, comparativ cu Ungaria (20%). Oricum, Europa se confruntă cu un nivel record al inflației din ultimele două decenii.
Alimentele, energia și gazele naturale reprezintă doar câteva dintre categoriile de produse ce au înregistrat creșteri spectaculoase de prețuri, față de ianuarie 2021, potrivit celei mai recente analize a cercetătorilor UBB.
Un chestionar online despre Someș, la care au răspuns 750 de clujeni, arată că rezidenții din mai multe localități vor ca autoritățile locale din zona metropolitană să valorifice Someșul pentru potențialul natural și de loisir, nu pentru potențialul imobiliar ori economic.