În timp ce orașele se extind, vechile zone industriale intră în declin. Europenii vor locuințe, centre comerciale și clădiri de birouri, iar economia se reorientează de la producție spre servicii.
Mii de oameni au ieşit în stradă duminică la Madrid pentru a cere preţuri mai accesibile la locuinţe, într-un context în care scumpirile îi fac pe spanioli să se simtă excluşi de pe piaţă.
Prima zi de plată a impozitelor locale, a ratelor și chiriilor este luni, 8 ianuarie. Clujenii au la îndemână soluții digitale pentru a își plăti dările către stat.
Anunț important pentru proprietarii care își închiriază apartamentele. Veniturile din chirii aferente anului 2024 ar urma să fie taxate cu 10%, după deducerea unei cote forfetare de cheltuieli de 20%.
Foarte mulți oameni care aleg să se mute în Cluj o fac datorită studiilor. Însă, odată ce termină facultatea, mulți se gândesc dacă mai are sens să rămână aici și pun în balanță avantajele și dezavantajele pe care le are Clujul.
Aproape 95% dintre români trăiesc într-o locuință pe care o dețin și foarte puțini în chirii. Procentul proprietarilor din România este cel mai mare dintre țările UE.