O școală din Olanda a făcut un pas îndrăzneț în urmă cu șase ani, interzicând complet folosirea telefoanelor mobile.
Guvernul australian a lansat o ofensivă fără precedent împotriva giganților social media, anunțând planuri de a interzice accesul copiilor la platformele populare precum Instagram și TikTok.
Unu din şase şcolari este afectat de hărţuire în mediul online (cyberbullying), conform celui de-al doilea raport cu privire la comportamentul de sănătate al copiilor de vârstă şcolară.
Un sondaj al Organizației Salvați Copiii România arată că aproape jumătate dintre copii sunt victime ale cyberbullying-ului. În 2022 au fost făcute 5.686 de sesizări cu privire la imagini legate de un abuz sexual asupra copiilor.
Amenințarea cu violența fizică și/sau umilirea, violența fizică și distrugerea bunurilor personale, interdicția de a vorbi/interacționa cu un alt coleg, răspândirea de zvonuri cu caracter denigrator, excluderea din grup, izolarea socială sunt situații cu care copiii se confruntă frecvent în școlile din România.
Conştientizarea unei probleme ca cyberbullying-ul este mult mai benefică decât interzicerea tehnologiei în clase şi şcoli, scrie cercetătoarea în securitate cibernetică Cecilia Pastorino pe blogul soluţiei de securitate Eset.
Bullying-ul reprezintă o formă de abuz emoțional și fizic asupra copiilor de către alți copii și se manifestă foarte des în mediul școlar.
Un studiu îngrijorător privind utilizarea internetului în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani arată că 1 din 3 copiii a fost victima unui act de bullying, online sau offline.