În Cluj-Napoca oamenii pot vizita locuri cu peisaje spectaculoase în care se pot relaxa și pot scăpa de stresul cotidian.
În perioada 25-26 martie, Dealul Feleacului a invitat iubitorii de mișcare la primul concurs de orientare în alergare organizat în pădurile din jurul orașului cunoscut drept inima Transilvaniei.
Un tânăr de 34 de ani a fost rănit într-un accident care a avut loc, joi dimineață, în Feleacu. Mașina în care se afla s-a răsturnat.
Peisaj de basm, ieri, în Feleacu. A căzut puțină zăpadă, iar chiciura a creat efecte spectaculoase. Mai mulți șoferi au pozat peisajele din Dealul Feleacului și le-au postat pe social media.
Cum arăta coborârea din Feleac spre Cluj-Napoca, în secolul trecut?
Devenit cunoscut din pricina multiplelor accidente grave, multe dintre ele soldate cu morți, Dealul Feleacului se „mândrește” de acum cu limitatoare de viteză.
Zeci de persoane moarte, sute de persoane rănite grav. Viteza, necunoaşterea zonei, neatenţia. Sunt doar câteva dintre cauzele care au dus, de-a lungul vremii, la producerea a sute de accidente pe Dealul Feleacului. Curba Morţii, zona cea mai “fierbinte” a dealului, este cunoscută în întreaga ţară şi anual, aici, au loc accidente grave soldate cu decesul a zeci de persoane. Inclusiv poliţiştii nu mai ştiu câte accidente au avut loc în zonă după Revoluţie, datele oficiale ale Poliţiei Rutiere fiind doar din anul 2000. Nici cei mai în vârstă locuitori ai comunei Feleacu nu ştiu de unde vine denumirea de Curba Morţii, ea perpetuându-se din moşi-strămoşi.
Accidentul rutier din Constanţa de duminică în care şi-au pierdut viaţa nu mai puţin de cinci persoane a determinat Asociaţia Pro Infrastructura să ceară instalarea separatoarelor mediane pe toate drumurile naţionale cu 2 benzi pe sens. Dacă cererea se aprobă, separatoarele vor fi montate şi pe Dealul Feleacului, locul în care foarte mulţi oameni şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere grave.