Cluj-Napoca a găzduit azi Tech for Climate, un eveniment care a reunit creativitatea studenților pentru a sprijini transformarea orașului într-un model de sustenabilitate și siguranță urbană. Echipe de studenți din Cluj au creat aplicații care ajută orașul să devină mai verde și mai prietenos.
La șase luni de la construcția și instalarea primului parcul fotovoltaic din cadrul platformei Centrala Termică de Zonă (CTZ) de pe strada Plevnei 68-70, Termoficare Napoca SA a înregistrat o reducere semnificativă a emisiilor de carbon.
Două autospeciale electrice au intrat în dotarea Aeroportului Internațional Cluj. Acestea sunt prietenoase cu mediul și vor aduce mai multă siguranță pentru operațiunile de zbor.
Uniunea Europeană a aprobat, marți, interzicerea comercializării de vehicule cu motoare termice din 2035.
Parlamentul European a votat noul regulament care interzice mașinile cu motor termic (pe benzină sau diesel), începând din anul 2035. Planul este trecerea exclusivă la mașini electrice pentru combaterea schimbărilor climatice.
Deputatul de Cluj al AUR Alin Coleșa spune că emisiile de carbon „nu sunt un factor poluant” și nu ar fi responsabile de incendii, secete sau chiar topirea ghețarilor. Studiile, însă, spun altceva, iar aceste declarații intră în categoria „teoriilor conspiraționiste”.
Directorul Aeroportului International Avram Iancu Cluj, David Ciceo, a participat în calitate de Regional Adviser al Boardului Consiliului Internațional Global al Aeroporturilor (ACI World), la Adunarea Generală, Conferința și Expoziția acestui for internațional, care a avut loc în perioada 22-28 octombrie în Marrakech, Maroc.
„În vremurile moderne și din dorința de a avansa, omul a deranjat echilibrul naturii și a provocat daune mari mediului înconjurător.”