Ultimul sondaj Eurobarometru realizat de Parlamentul European înainte de alegerile din iunie arată conștientizarea și preocuparea cetățenilor față de contextul geopolitic actual.
Europarlamentarul Corina Creţu a declarat că plenul Parlamentului European (PE), reunit la Strasbourg, a adoptat Raportul privind sănătatea mintală, care urmăreşte să creeze schimbări pozitive în vieţile a circa 150 de milioane de cetăţeni europeni cu astfel de afecţiuni.
László Kövér, preşedintele Parlamentului ungar, a afirmat că maghiarii şi secuii luptă sub semnul bunului-simţ şi al conştiinţei curate „pentru ca Europa să rămână a europenilor”.
Numărul europenilor care afirmă că se confruntă cu probleme de sănătate mintală a crescut în timpul pandemiei de COVID-19, dar și după ridicarea restricțiilor.
Doar 18% din totalul utilizatorilor de Internet din România au făcut, în 2016, cumpărături online, mult sub media înregistrată la nivelul Uniunii Europene (UE), de 66%, relevă un studiu de specialitate, dat publicității luni.
Se împlinesc 179 de ani de când leul a devenit moneda națională a românilor. Puțini sunt conștienți, însă, că modalitatea în care leul a fost introdus este profund similară cu cea în care statele europene au adoptat, secolul trecut, moneda unică euro.