Educație

Românii sunt europenii care citesc cel mai puţin. Peste 70% nu au citit o carte în ultimul an.

Românii sunt europenii care citesc cel mai puţin, potrivit datelor publicate de Eurostat.

Românii sunt europenii care citesc cel mai puţin. Peste 70% nu au citit o carte în ultimul an.| Foto: pixabay.com Românii sunt europenii care citesc cel mai puţin. Peste 70% nu au citit o carte în ultimul an.| Foto: pixabay.com

 

 


În rândul statelor membre ale Uniunii Europene, cea mai scăzută pondere a persoanelor care au citit cărţi se înregistra, în 2022, în România (29,5%), Cipru (33,1%) şi Italia (35,4%), arată datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat). 

 


Dintre țările UE, Luxemburg a raportat cel mai mare procent de persoane care au citit cărți în cele 12 luni anterioare sondajului (75,2%), urmat de Danemarca (72,1%) și Estonia (70,7%).

Românii sunt europenii care citesc cel mai puţin | Foto: ec.europa.eu

În 2022, conform statisticilor UE, 52,8% din populația UE cu vârsta cuprinsă între 16-29 de ani a declarat că a citit cărți în ultimele 12 luni.


Mai multe femei din UE citesc cărți decât bărbaţii | Foto: ec.europa.eu

Femeile citesc mai mult decât bărbații

Mai multe femei din UE citesc cărți (60,5%) decât bărbați (44,5%). Aceeaşi tendinţă a fost observată la numărul de cărţi citite: 28,8% din femei şi 24,8% din bărbaţi citeau mai puţin de cinci cărţi, 14,3% din femei şi 9,8% din bărbaţi citeau 5-9 cărţi, în timp ce 17,4% dintre femei şi 9,9% dintre bărbaţi citeau 10 sau mai multe.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

România educată. Românii dau cei mai mulți bani pe mâncare și băuturi. Educația este pe ultimul loc.

Situație alarmantă. Românii, cei mai expuși riscului de sărăcie din UE.

Ultimele Stiri
abonare newsletter