Fanii LEGO au motive de bucurie! În acest weekend, între 21 și 23 februarie, Iulius Mall Cluj devine locul de întâlnire al pasionaților de construcții creative, găzduind Expoziția Brickenburg – Zilele Fanilor LEGO®
Muzeul Etnografic a Transilvaniei a cumpărat cea mai mare colecție de mărțișoare din România, care cuprinde peste 5.200 de piese și care au fost adunate de clujeanca Ingeborg Marta Bogdan.
Piesele din cadrul expoziției Muzeului Național de Istorie a României de la Muzeul Drents din Assen, cu excepția celor patru artefacte de tezaur furate, au sosit, vineri, în România.
O expoziție de măști africane și asiatice va putea fi văzută, în premieră națională, în Biserica Fortificată din Cincu, începând cu data de 8 februarie, au anunțat organizatorii.
Orașul japonez Osaka a interzis de luni fumatul pe stradă, cu câteva săptămâni înainte de a găzdui Expoziția universală care va atrage milioane de vizitatori străini.
Un inginer din Satu Mare stabilit în Germania, care a avut prima dată contact cu un calculator în anul 1990 la o fabrică din Satu Mare și la 14 ani a dezvoltat un program care calcula ratele tuturor celor care voiau să își cumpere casele de la statul român, a reușit în câțiva ani să adune cele mai reprezentative console de gaming și jocuri pe calculator.
Sate scufundate în apă sau pământ, apoi în uitare, cu casele lor și cu tot cu viețile celor care le-au însuflețit, fac obiectul unei interesante expoziții deschise la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, sub titlul „Atlantida. Lumi pierdute”.
Artefactele dacice furate de la Muzeul Drents, unul din cele mai vechi muzee de arheologie din Olanda, erau asigurate pe durata expoziției cu o poliță de 30 de milioane de euro. „Sistemul de securitate a fost verificat”, spun reprezentanții Muzeului Național de Istorie a României.