Haideți sa facem un exercițiu ipotetic, care de fapt nu este deloc ipotetic. Este un scenariu despre cum funcționează introducerea taxelor vamale, pe care să-l înțeleagă și cei care clamează sau nu suveranismul, naționalismul și patriotismul.
Crin Antonescu, mai jos este o listă de 35 de fabrici închise în România după 1989 – multe sunt din București, Cluj-Napoca, Sibiu și Lugoj, orașe pe care le știu mai bine, multe sunt din industria chimică, domeniu pe care îl cunosc mai bine.
Nicolae Ciucă, tot mai mult din ceea ce consumăm vine din import pentru ca noi nu mai avem fabrici și uzine. Vorba lui Ion și Gheorghe, doi ardeleni care pierd trenul ce trebuia să-i ducă la București să vândă telemea, îi bai când n-ai lucrul tău.
Toți ne spun că România este un veritabil tigru de creștere economică, neatins de crizele globale. Însă, la modul în care crește România, din consum casnic împovărat de inflație și provenind din import, este greu să admiți că această creștere nu ne va împinge către deficit excesiv.
Înjurați-mă pentru text însă gândiți-vă la cele de mai jos diseară când o să puneți pe masă lapte din Ungaria sau Bulgaria, foarte probabil provenind dintr-o fabrică construită înainte de 1990.
Știrea nu e știre, de fapt Clujana e închisă de mai multă vreme, dar acum se mișcă documentele pe repede-înainte. Este o zi tristă pentru clujenii nostalgici.
Reprezentanții PRIMER atrag atenția asupra situației critice cu care se confruntă fabricile de medicamente din țară, care ar putea fi nevoite, în curând, să sisteze producția mai multor medicamente fabricate local.