Parchetul European din Cluj face percheziții, miercuri, în Maramureș, la reședințele unor funcționari, într-un dosar privind plata frauduloasă de 1 milion de euro pentru lucări nefinalizate la renovarea unei clădiri a administrației publice.
Salariile în Consiliul Județean Cluj sunt „foarte mari”, nu se muncește mai mult, „din contră, se muncește mai puțin”, iar media muncii unui funcționar public este de 3 ore/zi. Nu o spunem noi, ci șeful instituției, Alin Tișe, care este de părere că s-ar descurca cu mai puțini angajați.
Funcționarii publici și salariații Direcției de Asistență Socială și Medicală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca vor primi sporuri pentru că își desfășoară activitatea în condiții periculoase de muncă.
Premierul Ludovic Orban a spus că se ia în calcul reducerea numărului de angajați din sectorul public. Oamenii care nu „își fac treaba” sunt în pericol, spune premierul.
Cei peste 211.000 de angajaţi din sectorul „administraţie publică şi apărare” au ajuns la un salariu mediu net de 4.961 de lei net în luna iunie a acestui an, în creştere cu 18% faţă de perioada similară din 2018, arată datele Institutului Naţional de Statistică, citate de Ziarul FInanciar.
Curtea de Conturi a scos la iveală nereguli de 6,2 milioane de euro la Consiliul Judeţean Cluj pe anul 2017. A fost anul în care instituţia s-a “înecat” în levigatul de la Pata Rât, a fost amendată pe bandă rulantă, a returnat milioane de euro pentru dezastrul de la Centrul de Deşeuri, a plătit din banii clujenilor lucrări imaginare, dar cu toate acestea funcţionarii publici au fost premiaţi şi plătiţi regeşte în mod ilegal.