România nu a reușit să închidă peste 30 de depozite de deșeuri industriale, iar Curtea Europeană de Justiție ar putea condamna, luna viitoare, statul român în această cauză.
Consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre prin care la Pata Rât va fi amenajat un spațiu de tip grădiniță, pentru un număr de aproximativ 50 de copii. Valoarea investiției este de 2,3 milioane de lei, cu finanțare din PNRR.
Pata Rât, groapa de gunoi a Clujului și locul unde trăiesc aproximativ 1.500 de romi, ar putea avea în viitorul apropiat o „mini” grădiniță, un loc unde copiii născuți aici ar putea avea o șansă la educație.
Un proiect pentru ecologizarea rampei temporare de deșeuri de la Pata Rât a fost lansat marți la Cluj-Napoca. Gunoaiele vor fi tratate și diminuate înainte de a fi transferate la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).
Primarul Emil Boc a explicat ce înseamnă pentru municipiul Cluj-Napoca faptul că forul județean nu va finaliza licitația pentru ridicarea și transportul gunoaielor la Centrul de Deșeuri.
Viceprimarul Dan Tarcea a postat pe pagina sa de Facebook fotografii cu gunoiul aruncat în parcul Feroviarilor, îndemnându-i pe clujeni la responsabilitate.