Colorarea digitală arată hainele cele mai uimitoare din întreaga lume. În aceste fotografii apar doar câţiva dintre cele 12 de milioane de bărbaţi, femei şi copii care au ajuns în Ellis Island, New York, între 1892 şi 1954, pentru a începe o viaţă nouă în SUA.
Imigranţii români sunt din nou subiectul unui documentar, de data aceasta unul spaniol. Postul public spaniol de televiziune TVE a difuzat joi seara, 5 martie 2015, un documentar numit „Următoarea oprire: Bucureşti” în care este vorba despre imigranţii români care s-au întors în ţara natală.
Vicepremierul liberal-democrat Nick Clegg şi liderul partidului naţionalist UKIP Nigel Farage au avut un schimb de replici pe tema afluxului de imigranţi români şi bulgari, într-o dezbatere televizată pe tema viitorului Marii Britanii în UE.
Europarlamentarul PDL Cristian Preda critică într-o postare pe contul său de Facebook, reacţia USL la declaraţiile recente ale lui Elmar Brok, membru CDU, pe tema imigranţilor săraci din România, dar şi la poziţiile britanicului Nigel Farage, susţinător fervent al campaniei împotriva românilor în Marea Britanie.
Aproximativ zece la sută dintre persoanele fără adăpost de pe străzile Londrei sunt imigranţi români şi bulgari, conform unor statistici ale unei organizaţii guvernamentale prezentate de publicaţia Daily Mail pe fondul polemicilor privind eliminarea restricţiilor pentru români şi bulgari din 2014.
Ion Jinga, ambasadorul României la Londra, cere încetarea campaniei de "discreditare" a românilor, în contextul în care parlamentari conservatori britanici propun prelungirea cu cinci ani a restricţiilor impuse românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii din Marea Britanie.
O prestigioasa publicaţie britanică îi invită pe români şi pe bulgari, cărora li se adresează în mod direct într-o scrisoare deschisă din partea ziarului, să vină să muncească în Marea Britanie, amintindu-le că de la 1 ianuarie sunt liberi să meargă oriunde în Uniunea Europană.
Imigranţii europeni, în special cei români și bulgari, care solicită locuinţe sociale în Marea Britanie vor fi supuşi, de vineri, unui test cu 100 de întrebări, ce includ, între altele, motivele pentru care nu au reuşit să îşi găsească un loc de muncă în ţara de origine, sau teste de limbă engleză.