Un pacient de 62 de ani, cu infarct miocardic acut, a primit o nouă șansă la viață printr-o procedură medicală făcută în premieră în România, de către o echipă de medici de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.
De la ciorba de prânz până la șnițelul cu cartofi prăjiți, românii își otrăvesc zilnic organismul cu de două ori mai multă sare decât ar trebui, un obicei care i-a adus pe locul 9 în Europa la acest comportament riscant.
Țigările electronice pot provoca pneumonie chimică și pot prezenta pe termen lung risc foarte mare de infarct miocardic sau accident vascular cerebral.
Persoanele care se culcă și se trezesc la ore diferite au un risc cu 26% mai mare să sufere probleme grave de inimă, chiar dacă dorm suficient în fiecare noapte.
Furia, chiar și de scurtă durată, poate avea consecințe grave asupra sănătății inimii, crescând semnificativ riscul de atac de cord. Opt minute de enervare pot fi suficiente pentru a modifica funcționarea vaselor de sânge.
Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România, contribuind cu 57% din totalul deceselor înregistrate la nivel naţional, conform declaraţiilor consilierului prezidenţial Diana Păun.
Deși sărbătorile de iarnă aduc an de an motive de bucurie, acestea pot să vină și cu stări de stres, anxietate sau chiar situații periculoase pentru vârstnici, cardiaci și animale, din cauza petardelor. Din acest motiv, clujenii sunt rugați să nu le folosească de Crăciun și Revelion.