Unul dintre terenurile de sport de la Liceul „Dumitru Tăuțan” din Florești a fost acoperit cu un balon presostatic, astfel că terenul poate fi utilizat după orele de curs sau pe timpul iernii.
Consultările privind noile planuri-cadrul pentru liceu s-au încheiat, joi, prin dezbaterea națională desfășurată în regim online. „Țintim să avem buni specialiști și buni cetățeni, adică români protectori ai democrației”, spune ministrul Educației, Daniel David.
Dezbaterile pe noile planuri-cadru pentru liceu nu țin cont de faptul că nici conținuturile din programa școlară nu vor mai fi aceleași, spune ministrul Educației, Daniel David
Ministrul Educației, Daniel David, a atras atenția, marți, asupra nivelului ridicat de analfabetism funcțional din diverse domenii și a faptului că mulți dintre adulții care au absolvit liceul au competențe îngrijorător de reduse.
Noile planuri-cadru pentru liceu, aflate în dezbatere publică, trebuie să țină cont de flexibilizarea traseului educațional, dar și de conectarea cu piața muncii. „Este nevoie de o consultare cu toți actorii implicați pentru un sistem educațional adaptat provocărilor viitorului”, spune deputatul clujean Ovidiu Cîmpean.
Numărul elevilor din învățământul preuniversitar scade dramatic de la un an la altul. Astfel, doar anul trecut, populația școlară a scăzut cu mai bine de 15.000 de elevi.
Disciplina Religie are prevăzute 142 de ore în trunchiul-comun al disciplinelor de liceu, cu mult peste cel al unor materii care au rămas în trunchiul comun doar pentru o parte din studiile liceale, precum Istoria sau Geografia.
Conform noilor planuri-cadru, istoria și geografia vor fi scoase din programa școlară pentru elevii de liceu, aspect criticat de președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop. „Acum avem oportunitatea să regândim sistemul”, spune ministrul Educației, Daniel David.