Editura Didactică și Pedagogică nu a livrat manuale pentru clasele I-VI în valoare de peste 1,45 milioane lei, în 2018, când era editură unică, deși erau prevăzute în contract – Curtea de Conturi
Membrii unei asociații din domeniul istoriei au analizat manualele de istorie și spun că au descoperit mai multe greșeli. Deja se știe că și alte cărți pentru elevi conțin erori majore, dar încă nu se știe cum se va rezolva situația.
Zeci de mii de elevi încep peste trei zile un nou an şcolar. Pe lângă lipsa manualelor, elevii trebuie să mai îndure şi condiţiile vitrege din şcoli. În plus, profesorii ameninţă cu proteste.
Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, vineri, în debutul şedinţei Executivului, că în primele două luni ale acestui an elevii din clasa a V-a nu vor avea manuale şcolare.
Procesul de reînnoire a manualelor trebuie accelerat și ar trebui să se termine în 2020, deoarece ar fi un câștig pentru întreaga comunitate, potrivit Ministrului Educației Naționale, Pavel Năstase.
Președintele Uniunii Scriitorilor din România, academician Nicolae Manolescu atrage atenţia asupra pericolului ca unii dintre scriitorii importanți să dispară din manualele școlare.
Autorii contemporani ar trebui să fie consultaţi sau să indice ei ce texte ar dori să fie în manuale, pentru că unele nu se potrivesc cu vârsta copiilor, spune scriitorul.
Ministru Adrian Curaj a declarat că termenul privind manualele pentru clasele a IV-a a fost extins cu o lună, însă vor ajunge pe băncile elevilor la 15 septembrie, în timp ce clasele a XI-a şi XII-a vor avea manuale gratuite, începând cu anul şcolar viitor.