Suveranistul Călin Georgescu habar nu are că E.ON România nu extrage gaze în România, ci este doar distribuitor și furnizor final: „Gazele noastre vor veni din Ungaria. Sunt gazele noastre”, afirmă „suveranistul” într-un mesaj pe rețelele sociale.
Compania ungară MVM, cu capital majoritar de stat, a anunțat că a ajuns la un acord pentru a cumpăra divizia de furnizare de gaze și energie electrică a E.ON din România.
Clienții casnici vor achita noi tarife pentru energie, după expirarea perioadei de plafonare, astfel că din aprilie 2025 mulți români vor plăti facturi mai mari pentru enegia electrică.
Securitatea cibernetică este o necesitate în domeniul energetic și e nevoie de un efort comun pentru asigurarea securității infrastructurii energetice și a sistemelor informatice. Aceasta a fost concluzia celei de-a doua ediții a „ Forumului de Securitate Cibernetică în Energie”, desfășurat la Cluj.
Timp de două zile, Cluj-Napoca este capitala cyber security în energie, odată cu deschiderea celei de-a doua ediții a Forumului de Securitate Cibernetică în Energie. „România are capacitatea și experiența pentru a deveni un jucător important în domeniul energetic la nivel european și mondial”, spune Emil Boc.
Ministerul Energiei a încheiat o înțelegere cu compania japoneză Itochu, pentru dezvoltarea hidrocentralei de la Tarnița-Lăpuștești. Anterior, comisia de evaluare a Societății de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) a respins două oferte pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar proiectului.