Comisia Europeană a propus, marți, suspendarea parțială a plăților din cea de-a treia cerere de plată a României prin PNRR, în condițiile în care șase jaloane nu au fost îndeplinite.
Mecanismul de redresare și reziliență european nu va fi prelungit după anul 2026. România a încasat până în prezent puțin peste 30% din fondurile europene și riscă să piardă miliarde de euro.
Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pare că a intrat pe făgașul normal, la șase luni de la prezentarea sa în Comisia Europeană, după un început lent și anevoios.
Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României nu poate fi modificat pe criterii politice, a transmis europarlamentarul Siegfried Mureșan, co-raportor pe implementarea Mecanismului European de Redresare și Reziliență.
Legea zonelor metropolitane, prevăzută în cadrul PNRR, ar trebui finalizată anul acesta, a afirmat Emil Boc.
PNRR este un „plan național de rateuri” în viziunea PSD din cauza răspunsurilor de la Bruxelles. Senatorul PSD Lucian Romașcanu susține că Emil Boc nu spune adevărul despre acest plan de redresare al României.
Metroul din Cluj-Napoca se numără printre proiectele propuse spre finanțare în Planul Național de Redresare și Reziliență, a afirmat Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.