România se află pe locul 5 la coada unui clasament mondial privind vaccinarea cu DTP1 (vaccin difteric, tetanos, pertusis). Interesul scăzut în vaccinuri în România a apărut ca un efect puternic al pandemiei de COVID-19 și a dezinformării răspândite în spațiul public.
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, joi, că rata de vaccinare anti-COVID-19 la populaţia adultă este de 50,5%.
Comuna Izvoru Crișului din județul Cluj are un procent de vaccinare de 57,4%, fiind în topul localităților cu cel mai mare procent de imunizare din țară.
Cluj-Napoca ocupă primul loc între municipiile din România la rata de vaccinare anti-Covid-19 în rândul populației. Vezi lista cu situația vaccinării în toate localitățile din județul Cluj.
În județul Cluj, 57% din populație este vaccinată împotriva Covid-19, potrivit șefului CNCAV Valeriu Gheorghiță. Cea mai mare rată de vaccinare a fost înregistrată în București.
Valul 4 este departe de a se încheia în România, atrage atenția medicul Valeriu Gheorghiță. Județul Cluj a atins pragul de 56% în ceea ce privește rata de vaccinare, însă țara noastră nu va avea 70% din populație imunizată anul acesta.
Rata de vaccinare împotriva Covid-19 în Cluj-Napoca a ajuns aproape la 60%, spune primarul Emil Boc. Totodată, el susține că municipiul se apropie de faza de platou a valului 4.