Școlile ar trebui să evite crearea de aglomerări cu un număr mare de elevi pentru a evita creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în perioada următoare, atrage atenția un medic epidemiolog.
Medicii recomandă părinţilor înaintea deschiderii școlii să fie atenţi la bolile contagioase care pot să apară odată cu reintrarea copiilor în colectivităţi, dar şi să îi înveţe pe copii să respecte câteva reguli care ţin de igienă. În primul rând, medicii recomandă o grijă suplimentară în ceea ce priveşte spălarea mâinilor.
Premierul Nicolae Ciucă a cerut, miercuri, autorităţilor locale şi Ministerului Educaţiei un plan astfel încât anul viitor să fie eliminată problema toaletelor din curtea şcolii, apreciind că aceasta reprezintă „o pată pe imaginea sistemului de învăţământ".
Elevii și copiii de grădiniță încep cursurile sau activitățile din anul școlar 2022-2023 pe data de 5 septembrie. Este primul an școlar organizat pe module, din istoria școlii de la noi, asta în timp ce pentru anul universitar nu se schimbă nimic în structură, rămân în vigoare semestrele, așa cum a fost dintotdeauna.
Răzvan Cherecheș susține că redeschiderea școlilor pe 3 ianuarie a dus la creșterea numărului de cazuri Covid-19, iar multe decese vor fi legate de acest lucru.
Cu toate că autoritățile insistă ca elevii reveniți în bănci să respecte cu strictețe măsurile de protecție anti-COVID, la porțile școlilor, părinții și bunicii s-au îmbulzit încă din prima zi.