O școală din Olanda a făcut un pas îndrăzneț în urmă cu șase ani, interzicând complet folosirea telefoanelor mobile.
Rețelele sociale pot da dependență. Organizația Mondială a Sănătății avertizează că aproape 30% dintre adolescenții români sunt dependenți de rețele sociale și jocurile pe mobil.
Un copil din trei prezintă o formă de tulburare emoțională, folosirea în exces a rețelelor sociale fiind o sursă constantă de comparații și competitivitate, potrivit ultimelor cercetări Salvaţi Copiii.
Influența rețelelor sociale asupra vieții de zi cu zi înregistrează o tendință ascendentă, situație în care aproape 60% dintre europeni au utilizat aplicațiile și platformele din social media anul trecut.
O treime dintre copiii între 5 și 10 ani folosesc rețelele de socializare. Oare sunt aceștia în siguranță pe sociale media?
O profesoară de la o școală gimnazială din Cluj-Napoca trebuie să primească despăgubiri de zeci de mii de lei de la doi elevi care au insultat-o.
Milionarul britanic Andrew Tate, arestat în România pentru trafic de persoane și viol, are succes în rândul adolescenților pentru că le oferă iluzia că pot avea bani în mod facil, iar astfel îşi pot îndeplini orice dorinţă, spun psihologii.
Una din trei persoane a fost agresată pe rețelele de socializare, iar cauzele hărțuirii online pentru 29% dintre victime au fost postările despre hobby-urile și interesele proprii, relevă un studiu Unlock Research*, realizat pentru ING Bank România.