Sâmbăta Mare, ultima zi înainte de Paște, este o zi plină pentru credincioși, care fac ultimele pregătiri pentru a sărbători Învierea Domnului conform tradiției și obiceiurilor locale.
Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, este unul dintre cei mai iubiți sfinți din calendarul ortodox. În fiecare an, pe data de 26 octombrie, mii de români își serbează onomastica în această zi.
Sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși, care sărbătoresc cu evlavie și bucurie Acoperământul Maicii Domnului, sărbătoare cunoscută în popor și drept Pocroave.
La 24 iunie sunt marcate în calendarul popular Sânzienele sau Drăgaica, asociate sărbătorii creştine a Naşterii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul şi prilejuite, în acelaşi timp, de solstiţiul de vară, ziua cea mai lungă a anului.
Boboteaza sau Botezul Domnului, cunoscută şi sub denumirile „Arătarea Domnului” şi „Epifania”, este celebrată de creştini pe data de 6 ianuarie. În toată țara există o serie de tradiții și superstiții.
Ziua de 30 noiembrie când este sărbătorit Sfântul Andrei este una specială. Noaptea Sfântului Andrei este o noapte magică în care spiritele rele circulă libere.
Sfânta Maria Mare este prăznuită de creştini pe data de 15 august, această zi fiind ziua în care se pomeneşte Adormirea Maicii Domnului sau, mai exact, trecerea sa în nefiinţă.