Federaţia Sindicatelor din Educaţie (FSE) „Spiru Haret” avertizează asupra creșterii abandonului școlar. Clujul se află printre județele vizate!
Criza meseriașilor se resimte din plin în câmpul de muncă de când Ecaterina Andronescu a desființat școlile profesionale. Sau, mai degrabă, le-a înlocuit cu licee tehnologice, unde elevii sunt obligați să obțină bacalaureatul. Din acest motiv elevii sunt tot mai puțini. Ministrul Educației a declarat că nu a desființat niciodată Școlile de Arte și Meserii.
Ministrul Educației caută să reducă abandonul școlar, una dintre cele mai mari probleme actuale în ceea ce privește învățământul românesc. Prima soluție este aceea de a muta școlile profesionale la sat. Ideea însă nu este bine privită de către profesori.
“Elevii ar trebui să poată alege între BAC-ul național și cel profesional sau tehnologic”, spune Andronescu. În urmă cu nouă ani, tot Andronescu a desființat școlile profesionale.
Învăţământul profesional a înregistrat o creştere spectaculoasă în Cluj, numărul claselor pregătite pentru anul şcolar 2017-2018 crescând cu aproximativ o treime faţă de anul anterior, potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Clujul, Valentin Cuibus.
Dragi elevi și părinți,
Monitorul de Cluj vă spune tot ce trebuie să știți despre admiterea în învățământul preuniversitar.
Ghidul "Licee clujene 2014" conține informații utile despre înscrierea în clasa a IX-a la licee și școli profesionale, modul de ocupare a locurilor și oferta celor mai importante licee din Cluj.
Vă dorim multă baftă la admitere.