Alin Tișe a dat startul lucrărilor în teren la Spitalul Pediatric Monobloc, primul spital realizat de la zero în ultimii 30 de ani. „Investim pentru ca toți copiii să beneficieze de servicii medicale performante”, spune președintele Consiliului Județean Cluj.
Situație îngrijorătoare în sistemul medical românesc. Programele publice de promovare a sănătății sunt subfinanțate și slab dezvoltate, iar evaluarea riscului oncologic în asistența medicală primară este insuficientă, din cauza numărului mic de consultații preventive.
Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca are în derulare 101 proiecte cu o valoare de 56,8 milioane de euro, iar anul trecut UMF Cluj și-a consolidat poziția ca instituție de referință în învățământul medical.
Semnarea contractului execuție pentru Spitalul Pediatric Monbobloc reprezintă un pas important pentru infrastructura medicală din Cluj. „Este o dovadă că viziunea, profesionalismul și investițiile strategice pot transforma radical sistemul medical românesc”, spune deputatul clujean Ovidiu Cîmpean.
Alături de alte orașe europene, Clujul contribuie la eforturile de prevenție și combatere a infecțiilor HIV prin testare gratuită și condiții de acces la tratament.
Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) folosit în sistemul medical este nefuncţional, iar medicii de familie din Cluj reclamă afectarea serviciilor oferite pacienţilor.
Fostul deputat de Cluj Emanuel Ungureanu critică ordonanța publicată de ministerul Sănătății prin care medicii care au înființate SRL-uri nu mai pot presta servicii pentru clinici private. „Tarifele pentru pacienți se vor scumpi drastic, pentru ca medicii să-și acopere pierderile”, spune deputatul USR.