TIFF

Evenimentele SOLD-OUT care vor bucura cinefilii de la TIFF

TIFF.23 continuă să bucure sufletele iubitorilor de film și astăzi, 18 iunie. Pe lângă filme, ziua aceasta va fi marcată și de evenimente care vor atrage numeroși spectatori.

Garden Party la Castelul Bánffy din Răscruci| Foto: Biroul de Presă al TIFF Garden Party la Castelul Bánffy din Răscruci| Foto: Biroul de Presă al TIFF

 

 


TIFF.23 continuă să bucure sufletele iubitorilor de film și astăzi, 18 iunie. Pe lângă filme, ziua aceasta va fi marcată și de evenimente care vor atrage numeroși spectatori.

 


Câteva dintre evenimentele de azi de la TIFF.23 sunt sold-out de la prima oră a dimineții. Acestea sunt: 

InspiraTIFF cu Mihai Chirilov, directorul artistic TIFF, eveniment ce îl are ca moderator pe Mihnea Măruță.


Noaptea la Castel

Garden Party la Castel este un eveniment mare, compus din altele mai mici, dar nu ca și grad de interes. Principalele puncte din programul  de la Castelul Banffy  se constituie într-un tur al castelului, urmat de niște activități special planificate și pentru copii, dar și pentru adulți. 

După turul castelului, intră în plan trupa de jazz 7th SENSE din România, care îi va fermeca pe cei prezenți în această seară cu un concert cel puțin energic, cu improvizația specifică genului și cu influențe din muzica electronică și soul. 


Călătoria pentru iubitorii de muzică nu se termină aici. Ansamblul PlaCello va menține atmosfera caldă a serii de vară cu UVERTURA, un concert care va cuprinde piese scrise de Tchaikovsky, Mozart, Rossini, Verdi Handel și Charpentier, aceste piese vor fi acompaniate și de aranjamente de jazz și de rock

Garden Party la Castel se va încheia cu proiecția în premieră a filmului „O viață Remarcabilă”, în care joacă Sir Anthony Hopkins care „interpretează rolul unui bărbat care, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a salvat aproape 600 de copii, preponderent evrei, din Cehoslovacia ocupată de naziști, dar care a trăit tot timpul apăsat de povara celor pe care nu i-a putut salva în acei ani negri. O emisiune TV din anii ’80 îi va schimba destinul. Din distribuție mai fac parte Helena Bonham Carter și Lena Olin. Filmul este inspirat din viața lui Sir Nicholas Niky Winston”


Un film despre mâncare și succes

Lista de evenimente sold-out se încheie cu proiecția filmului „Gustul dulce al succesului” care va avea loc la Cercul Militar. Filmul este despre „Yazid care a visat încă din fragedă copilărie să devină maestru patiser. Plimbat dintr-o casă de plasament în alta, nimic din viața lui nu părea să-l predestineze unui astfel de viitor, dar hotărârea de neclintit și imaginația fără limite îl ajută să înainteze pas cu pas în elitista lume a patiseriei. După ce colaborează cu unii dintre cei mai renumiți chefi din Paris și Monaco, Yazid vrea să arate tuturor că e cel mai bun şi iată că se ivește ocazia: un campionat internațional de patiserie. Film bazat pe evenimente petrecute în realitate.”

După proiecția filmului va avea loc o cină prezentată de chef Paul Oppenkamp care a plecat în jurul lumii pe vase de croazieră de lux, ca să înțeleagă mai bine industria gastronomică. Cina va avea loc la un restaurant din centrul Clujului.

Programul complet al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) poate fi văzut AICI

Articol scris de Aurel-Constantin Bîrliba

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Experiența din culisele TIFF: „Poate fi stresant, n-am să mint, dar îmi place foarte mult!”

Peste 3.500 de spectatori, la Gala de Deschidere a TIFF.23. Primul weekend de festival a fost sold out.

abonare newsletter