TIFF

Cinefilii s-au bucurat de Garden Party la Castelul Bánffy din Răscruci. Evenimentul a fost SOLD-OUT.

Cinefilii s-au bucurat marţi seara de Garden Party la Castelul Bánffy din Răscruci. Evenimentul a fost SOLD-OUT.

Cinefilii s-au bucurat de Garden Party la Castelul Bánffy din Răscruci | Foto: TIFF - Facebook Cinefilii s-au bucurat de Garden Party la Castelul Bánffy din Răscruci | Foto: TIFF - Facebook

 

 


TIFF.23 continuă să bucure sufletele iubitorilor de film. 

 


Marţi seara, 18 iunie, a avut loc un Garden Party la Castelul Bánffy din Răscruci. Evenimentul a fost sold-out. 

Cinefilii s-au bucurat de Garden Party la Castelul Bánffy din Răscruci | Foto: TIFF - Facebook

TIFF.23: Garden Party la Castelul Bánffy din Răscruci

Castelul Bánffy din Răscruci, o bijuterie arhitecturală proaspăt renovată, şi-a deschis larg porțile pentru cea de a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. 


Domeniul de lângă Cluj-Napoca a găzduit Garden Party la Castel, un eveniment care a îmbinat filmul cu muzica și tradiția. Marți, 18 iunie, după ora 18:00, oaspeții au fost așteptați la o seară care a inclus un tur al castelului, un concert simfonic și proiecția celui mai recent film în care joacă Sir Anthony Hopkins – O viață remarcabilă / One Life (R. James Hawes, 2023, Marea Britanie). 

Construit în secolul XVIII, Castelului Bánffy din Răscruci și-a recăpătat strălucirea anul acesta în urma unor ample lucrări de restaurare și conservare. Înconjurat de un parc care include un lac cu ponton, Castelul a fost cadrul perfect pentru Garden Party TIFF. Seara a fost deschisă de un tur al castelului urmat de un cocktail și un târg cu produse tradiționale. Evenimentul a continuat cu un concert al ansamblului PlaCello, din care fac parte unii dintre cei mai talentați violonceliști ai țării. La inițiativa muzicianului Răzvan Suma, PlaCello a propus publicului proiectul UVERTURA, un concept cu o idee repertorială unică: artiștii interpretează uverturi ale celor mai mari compozitori ai lumii precum Tchaikovsky, Mozart, Rossini, Verdi, Händel şi Charpentier. 


Cinefilii s-au bucurat de Garden Party la Castelul Bánffy din Răscruci | Foto: TIFF - Facebook

Premiera celui mai nou film în care joacă Sir Anthony Hopkins

După concert, publicul a fost invitat la premiera celui mai nou film în care joacă Sir Anthony Hopkins. În O viață remarcabilă / One Life (r. James Hawes, Marea Britanie, 2023), Hopkins joacă rolul unui bărbat care, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a salvat aproape 600 de copii, preponderent evrei, din Cehoslovacia ocupată de naziști, dar care a trăit tot timpul apăsat de povara celor pe care nu i-a putut salva în acei ani negri. O emisiune TV din anii '80 îi va schimba destinul. Filmul este inspirat din viața lui Sir Nicholas 'Nicky' Winton.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Evenimentele SOLD-OUT care vor bucura cinefilii de la TIFF

TIFF.23: Garden Party la Castelul Bánffy din Răscruci

Cinema și fine dining la TIFF.23. Programul secţiunii Film Food.

Ultimele Stiri
abonare newsletter