Timp Liber

Imagini uimitoare din avion cu „bijuteriile” Clujului! Zona Lacului Tarnița, fotografiată de la înălțime

Imagini spectaculoase de la bordul unui avion au fost făcute în timp ce aeronava zbura peste Lacul Tarnița, în județul Cluj.

Tanița - imagine din avion / Foto: Facebook aeroexpress Tanița - imagine din avion / Foto: Facebook aeroexpress

 

 


Aeroexpress a postat pe Facebook câteva imagini cu Lacul Tarnița, barajul și râul Someșul Cald. Fotografiile sunt uimitoare fiindcă sunt făcute chiar de la bordul unui avion, de la înălțime.

Zona lacului Tarnița și împrejurimile sale sunt adevărate bijuterii ale județului Cluj, care atrag în fiecare an mii de turiști în sezonul cald.


Foto: Aeroexpress

Românii s-au orientat în al doilea an al pandemiei, în 2021, spre destinaţii care în urmă cu câțiva ani nici măcar nu existau pe harta turistică a ţării. Printre acestea se numără Tarnița, Gilău și Mărișel, care au făcut „ravagii” pe internet.

O destinaţie mai degrabă necunoscută la nivel naţional în urmă cu 10-20 de ani e zona lacului de acumulare Tarniţa: comune precum Râşca, Mărişel sau Gilău au devenit astăzi mult mai populare şi vizibile pe platformele de socializare.


Foto: Aeroexpress

Ce poate lacul Tarnița să le ofere turiștilor?

Lacul Tarnița este un loc popular și adorat de clujeni care le oferă un loc aproape de casă pentru o escapadă în natură și o drumeție pe cinste, dar în ultima perioadă a început să fie vizitat și de turiști din alte părți. Zona este perfectă pentru drumeții, având multe trasee și obiective turistice. Cum altfel să privești uimitorul baraj și natura care-l înconjoară dacă nu de la înălțime, de la Piatra lui Lucaci, un loc de belvedere mirific din zonă? Cu acest loc concurează și Piatra lui Dan, amplasată puțin mai departe, tot lângă Lacul Tarnița. 

Totodată, pe lacul Tarnița cele mai importante activități sunt navigatul cu iole, plimbatul cu caiacul, pescuitul, plimbatul cu barca sau chiar înotul. Până în 2021, pe lac se putea trece cu barca cu motor, dar autoritățile locale au întocmit un regulament care să interzică circulația cu acestea, pentru a putea feri natura de poluare. 


Tarnița este și un obiectiv turistic al localității Gilău, o altă destinație râvnită de turiști. Gilău este situat la poalele Munților Apuseni, la o distanță de aproximativ 15 km de municipiul Cluj-Napoca. Această zonă este de fapt așezarea pe care multă lume o leagă de voievodul Gelu, al secolului X, potrivit roturism-info.ro. Documentele medievale menționează localitatea Gilău în anul 1212, deși urmele arheologice sunt de mai bine de 3000 de ani în urmă. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Clujul, văzut din avion. Imagini deosebite cu orașul într-o zi de toamnă, din timpul unei aterizări pe Aeroportul „Avram Iancu”

„Marea de ceață” deasupra Clujului, văzută din avion. Imagini care îți taie respirația. FOTO

abonare newsletter