Timp Liber

Vineri strada Potaissa se transformă în piața de flori „altfel”. Iată programul evenimentului.

Astăzi, 21 iunie, strada Potaissa se transformă în piața de flori „altfel”.

Potaissa, transformată în cea mai frumoasă stradă din România | Foto: Strada Potaissa - Facebook Potaissa, transformată în cea mai frumoasă stradă din România | Foto: Strada Potaissa - Facebook

 

 


În fiecare an, în luna iunie, Potaissa este transformată în cea mai frumoasă stradă din România. Anul acesta evenimentul are loc între 21 și 24 iunie.


Ca de fiecare dată, Strada Potaissa aduce în prim plan ideea de revitalizare a peisajului urban, cu discuții constructive în jurul acestui subiect. Duminică, 23 iunie, de la ora 14 discutăm despre cum spațiul public trebuie să capete valențe și funcționalități multiple. De asemenea, se vor alătura câțiva dintre inițiatorii unor evenimente devenite rețete de succes la Cluj-Napoca, precum Scena Urbană, Urban Playfield, Vamos a la Playa și reprezentanții Raiffeisen Bank România, sponsorul evenimentului.


Discuțiile vor fi centrate pe diversele exemple pe care organizatorii acestor evenimente le aduc în atenția publicului, pornind de la rezultatele studiului despre spațiile publice realizat la ediția 2023 de studenții Universității Tehnice München – Facultatea de Urbanism Industrial și Peisagism (locul 49 în lume) și studenții Universității Tehnice din Cluj-Napoca – Facultatea de Arhitectură și Urbanism.

Tot în cadrul acestei întâlniri la care sunt invitați și reprezentanții presei vom prezenta și primul concurs internațional pe care Asociația Daisler îl organizează prin inițiativa Strada Potaissa – Piața de flori altfel. 


17.000 de oameni au vizitat strada Potaissa în anul 2023

În anul 2023 a avut loc al șaptelea capitol al evenimentului Strada PotaissaPiața de flori altfel. În cele cinci zile, peste 17.000 de oameni au vizitat strada și mii de plante și-au găsit o nouă casă, iar 10 instalații realizate din scaune i-au îndemnat pe clujeni să vorbească despre spațiul public.

Evenimentul realizat de către Asociația Daisler a ajuns un reper pentru amatorii de transformări urbane din România: „în spatele pieței de flori altfel se află o idee și mai puternică: aceea de a aduce schimbări pozitive în comunitate prin regenerări urbane”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Strada Potaissa este din nou îmbrăcată în flori: „Sunt tot felul de hibrizi prezentați în premieră: floare de colț la ghiveci și busuioc cu ciocolată!”

Strada Potaissa se transformă. Piața de flori „altfel” prinde viață pentru al optulea an la rând.

Ultimele Stiri
abonare newsletter