Timp Liber

Laguna Albastră, perla turismului din Cluj care captivează privirile tuturor vizitatorilor. FOTO

Laguna Albastră este perla turismului din Cluj care reușește să captiveze privirile tuturor vizitatorilor.

Laguna Albastră, perla turismului din Cluj care captivează privirile tuturor vizitatorilor | Foto: arhiva monitorulcj.ro Laguna Albastră, perla turismului din Cluj care captivează privirile tuturor vizitatorilor | Foto: arhiva monitorulcj.ro

 

 


 

Laguna Albastră, lacul situat la doar 30 de kilometri de Cluj-Napoca, este o adevărată perlă a turismului clujean, reușind să captiveze privirile tuturor vizitatorilor. 


 

Cu toții cunoaștem celebrul film „Laguna Albastră”, fiind unul dintre cele mai frumoase și reconoscibile filme apărute vreodată în cinematografie. Imaginile apelor de un albastru atât de curat și clar ne-a făcut pe mulți dintre noi să ne îndrăgostim nu doar de film, ci și de locul în sine. Ei bine, iată că o astfel de lagună există și în județul Cluj. 


Lacul situat la doar o aruncătură de băț de Cluj-Napoca se află în comuna Aghireșu și este destinația perfectă pentru un weekend în care temperaturile maxime depășesc pragul de 30 de grade Celsius. 

Laguna Albastră nu este un lac natural, fiind creat pe locul unde s-a extras argila albă pe vremuri. De aici și această denumire care este datorată culorii apei încărcate cu praf de argilă albă. 


Mai exact, mina a fost inundată de izvoarele subterane care au pătruns prin pânza freatică fragilă a caolinului, iar în aceste gropi s-au adunat apele meteorice. În același timp, terenul nisipos din jur a fost sculptat și el de șiroaiele de ploaie. 

Cum ajungem la Laguna Albastră? 

Ruta pentru a ajunge în acest loc parcă desprins din basme este: Cluj-Napoca - Baciu - Garbau - Aghires Fabrici sau Cluj-Napoca - Gilau - Capus - Garbau - Aghires Fabrici sau tot pe aceasta ruta după Paniceni faceți dreapta pe la Cabana Leghia – sat Leghia - Aghires Sat - Aghires Fabrici.


Culoarea apei, dar și liniștea locului reușește să atragă anual o mulțime turiști, Laguna Albastră devenind o adevărată perlă a turismului clujean. 

Laguna Albastră, perla turismului din Cluj care captivează privirile tuturor vizitatorilor | Foto: arhiva monitorulcj.ro

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cheile Borzești, casa cascadelor din județul Cluj! Se află la doar o oră de Cluj-Napoca și merită neapărat vizitate.

Cheile Galbenei, locul din Apuseni unde se „ascunde” o superbă cascadă! Destinația este perfectă pentru un weekend în natură.

Ultimele Stiri
abonare newsletter