Timp Liber

Cheile Borzești, casa cascadelor din județul Cluj! Se află la doar o oră de Cluj-Napoca și merită neapărat vizitate.

Cheile Borzești, casa cascadelor din județul Cluj ce se află la doar o oră distanța de Cluj-Napoca și merită neapărat vizitate în această vară.

Cheile Borzești, casa cascadelor din județul Cluj | Foto: Cheile Borzesti - Facebook Cheile Borzești, casa cascadelor din județul Cluj | Foto: Cheile Borzesti - Facebook

 

 


Cheile Borzești, casa cascadelor din județul Cluj este oaza de liniște de care ai nevoie în perioadele aglomerate din viața ta. Se află la doar o oră distanță de Cluj-Napoca și merită neapărat vizitate în această vară. 

 


Vara este perioada în care ne dăm mai multă voie să plecăm în vacanțe scurte, pe perioada weekend-ului, iar județul Cluj ne oferă extrem de multe locații unde să ne găsim liniștea după o săptămână plină. Unul dintre aceste locuri se află la doar o oră de Cluj-Napoca, iar peisajele pe care natura a reușit să le creeze aici sunt de-a dreptul fascinante. 

La circa 5 kilometri de Cheile Turzii, una dintre cele mai cunoscute rezervații naturale din România, se află Cheile Borzești. Săpate de apele Văii Borzești în aceleași formațiuni calcaroase jurasice ca și Cheile Turului și Cheile Turzii, această zonă a devenit o arie protejată încă din anul 1944 datorită peisajelor naturale sălbatice, dar și pentru bogăția de plante și animale care trăiesc în zonă.


Cheile Borzești, casa cascadelor din județul Cluj | Foto: Sergiu Vescan - Facebook 

Drumul până în Cheile Borzești 

Cheile Borzești sunt situate la 45 de kilometri de Cluj-Napoca, astfel că va trebui să mergem pe drumul național DN75 care face legătura între Turda și Câmpeni. Continuăm pe Valea Arieșului până la Cabana Guru, situată la aproximativ 5 kilometri de comuna Moldovenești. Aici există o parcare unde ne vom putea lăsa mașinile. 

Cheile Borzești sunt împărțite în două părți, Cascadele Superioare, o porțiune cu mulți bolovani, stânci, copaci căzuți și obstacole ce creează un cadru ideal pentru căderile de apă, și Cascadele Inferioare, o porțiune cu un grad mai ridicat de dificultate, dar cu un echipament adecvat și experiență, poate fi parcursă fără probleme. 


Cheile Borzești, casa cascadelor din județul Cluj | Foto: Sergiu Vescan - Facebook 

Ce alte atracții turistice putem găsi în apropierea Cheilor Borzești?

Una dintre atracțiile turistice situate în apropierea Cheilor este cascada Ciucaș, un loc de basm, unde mulți clujeni vin să se răcorească în zilele toride de vară. Se află la aproximativ 7 kilometri de Cabana Guru, iar accesul se face prin satul Cheia. Cascada are circa 5 metri și este formată din rupturi de pantă, la baza acesteia formându-se un mic lac numai bun pentru scăldat. 

Cheile Turzii, una dintre cele mai cunoscute rezervații naturale din România, sunt situate la circa 15 kilometri de Cheile Borzești și reușesc să atragă anual mii de turiști din întreaga lume. Cu o lungi de 2.900 m și o înălțime a pereților de până la 300 m, Cheile Turzii oferă fiecărui trecător o experiență inedită datorită frumuseții formate din stâncile abrupte, crestele ascuțite și arcade. 


Puțin mai departe, dar totuși la o distanță decentă de Cheile Borzești, se află Piatra Secuiului, situată la poalele Trascăului. Piatra Secuiului este un masiv calcaroși care se înalță între Rimetea, orașul unde soarele răsare de două ori, și Pietroasa. 

Cheile Borzești, casa cascadelor din județul Cluj | Foto: Sergiu Vescan - Facebook 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cheile Galbenei, locul din Apuseni unde se „ascunde” o superbă cascadă! Destinația este perfectă pentru un weekend în natură.

Destinație de weekend. Rimetea, unul dintre cele mai frumoase sate din România, a declarat deschis sezonul turistic.

Ultimele Stiri
abonare newsletter