Timp Liber

Circuitul satului Bonţida. Un nou traseu turistic interactiv, inaugurat la Cluj.

La începutul lunii octombrie a fost inaugurat un nou traseu turistic interactiv în judeţul Cluj.

Circuitul satului Bonţida. Un nou traseu turistic interactiv, inaugurat la Cluj. | Foto: Asociația Plaiuri noi Circuitul satului Bonţida. Un nou traseu turistic interactiv, inaugurat la Cluj. | Foto: Asociația Plaiuri noi

 

 


La începutul lunii octombrie a fost inaugurat un nou traseu turistic interactiv în judeţul Cluj.  

Circuitul satului Bonţida. Un nou traseu turistic interactiv, inaugurat la Cluj. | Foto: Asociația Plaiuri noi

Parcurgerea traseului, indiferent de varianta aleasă, durează între 1 – 3 ore. Traseul este recomandat pentru orice tip de turişti. 


Istoria şi cultura din Bonţida

Turiștii care vizitează satul Bonțida din județul Cluj pot descoperi istoria și cultura autentică a locului printr-un traseu turistic inovativ, interactiv și plin de povești.

CITEŞTE ŞI
Circuitul Țâcla Gavrii. Traseu turistic spectaculos în comuna Mărișel, pregătit pentru inaugurare.

„Poteci cu Povești” le propune vizitatorilor trei rute distincte: poteca din centru, poteca târgoveților și poteca din pădure. Fiecare traseu oferă o experiență unică, în care turiștii pot asculta, prin intermediul unor povești audio originale, relatările localnicilor despre istoria cunoscută și mai puțin cunoscută a fiecărui obiectiv.


„Pe poteca din centru turiștii pot descoperi povestea celor 3 biserici din sat (ortodoxă, catolică și reformată) dar și modul în care construcția lor a fost realizată sub imboldul unei relații de dragoste. Poteca târgoveților îndeamnă la o reflecție asupra modului în care cele 2 mori din sat și târgul aveau un loc central în viețile localnicilor de altă dată și cum acestea conturau interacțiunile cu satele din jur. Poteca din pădure ne aduce aminte de importanța biodiversității din zonă, Bonțida făcând parte din microregiunea Ținutul Fluturelui Albastru, de conexiunea om-natură, dar ne dezvăluie și o panoramă frumoasă a împrejurimilor satului. Acest traseu reprezintă o premieră în zonă, combinând patrimoniul cultural, natural și uman al Bonțidei cu tehnologia modernă. La fiecare popas, turiștii au ocazia să se conecteze cu vocea unui localnic, care împărtășește o poveste autentică despre locurile și obiectivele importante din sat”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei Plaiuri noi. 

Traseul a fost realizat de Asociația Plaiuri noi împreună cu Primăria Bonțida.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Descoperă frumusețea naturii. Destinații montane în apropierea Clujului pentru drumeții de neuitat.

„Drumul Apusenilor” – 25 km de drum spectaculos, prin inima Munților Apuseni

6 castele impresionante din apropierea Clujului pe care trebuie să le vizitezi. Destinații perfecte pentru un weekend de poveste.

Ultimele Stiri
abonare newsletter