Timp Liber

Greșeala care crește riscul pentru un infarct. Cum poți evita un infarct

Greșeala care crește riscul pentru un infarct. Sute de mii de oameni mor anual după un infarct din cauza unei greșeli elementare comisă în viața de zi cu zi.

Greșeala care provoacă infarctul. De ce e important să iei micul dejun Greșeala care provoacă infarctul. De ce e important să iei micul dejun

Greșeala care crește riscul pentru un infarct. Oamenii care sar peste micul dejun sunt predispuși la un infarct. Conform unor studii, persoanele care nu mânâncă dimineața au un procentaj de 32% mai mare să moară din orice cauză. 

Conform unor date obținute de la aproximativ 200.000 de adulți cu vârsta de peste 40 de ani, specialiștii au constatat că persoanele care au sărit peste micul dejun au o sănătate precară. Infarctul este deosebit de frecvent în rândul persoanelor care nu mânâncă dimineața. Analiza a fost publicată în Journal of Cardiovascula Development and Diseas.


Greșeala care duce la infarct. Ce fac greșit mii de oameni

Oamenii care sar peste micul dejun în cele mai multe cazuri nu recuperează masa pierdută mai târziu în cursul zilei, ceea ce duce la o nutriție mai proastă.

Această greșeală poate duce și la mâncat noaptea sau între mese, alte două greșeli care pot perturba metabolismul, cresc probabilitatea diabetului și a bolilor de inimă.


Studiile au arătat că persoanele care sar peste micul dejun au mai multe șanse să aibă un loc de muncă cu normă întreagă, să fie fumători și să bea cantități mai mari de alcool.

CITEȘTE ȘI:


Alimentul de post extrem de TOXIC pentru organism. Efecte negative precum obezitatea, Alzheimer sau scleroza

Băutura alcoolică benefică pentru organism. E bună pentru inimă și arde grăsimile, te ajută să slăbești


Toate acestea pot, din diferite motive, să crească șansele unei boli de inimă.

Oamenii care sar peste micul dejun au, de asemenea, mai multe șanse să ducă un stil de viață care nu îi împiedică să facă exerciții fizice.


Lipsa micului dejun poate duce și la diabet

Studiile au mai arătat că diabetul a fost de două ori mai frecvent în rândul persoanelor care au mâncat micul dejun. Ca și în cazul bolilor de inimă, acest lucru nu înseamnă că micul dejun îi determină pe oameni să aibă diabet, fiind doar o constatare.

Acest lucru se poate datora faptului că gestionarea zahărului din sânge pe parcursul unei zile necesită o planificare mai strictă a meselor și un control al dietei.

Studiile care privesc în mod special copiii au descoperit că cei care au obiceiul de a lua micul dejun au, de asemenea, mai multe șanse să aibă o dietă echilibrată în general.

S-a observat că minorii care au luat micul dejun consumă mai multe calorii totale, dar au mai puține șanse să fie supraponderali.

 

CITEȘTE ȘI:

Alimentele TOXICE pentru piele. Le consumăm zilnic și provoacă grave probleme de sănătate

Planta care reduce senzația de greață. Te scapă de stres și ameliorează durerile de cap

abonare newsletter