Timp Liber

Fructul care previne diabetul și obezitatea. Stimulează memoria și capacitatea de concentrare

Fructul care previne diabetul și obezitatea. Acesta se află pe lista celor mai apreciate fructe de pădure datorită beneficiilor pe care le are asupra organismului. Stimulează memoria și capacitatea de concentrare.

Fructul care previne diabetul și obezitatea. Stimulează memoria și capacitatea de concentrare Fructul care previne diabetul și obezitatea. Stimulează memoria și capacitatea de concentrare

 

 


Fructul care previne diabetul și obezitatea este un fruct iubit de mulți români în perioada verii. Este vorba despre afine.

 


Potrivit doc.ro, afinele sunt folosite din cele mai vechi timpuri în scopuri terapeutice, începând de la tratarea infecțiilor și până la combaterea inflamației și a durerilor articulare.

Fructul care previne diabetul și obezitatea. Stimulează memoria și capacitatea de concentrare

Fructul care previne diabetul și obezitatea este bogat în vitamine și antioxidanți. Conform mai multor studii realizate pe șoareci, s-a dovedit că sucul afinelor poate reduce riscul la diabet și obezitate prin reglarea nivelului de adiponectină. Adiponectina este un hormon care reduce grăsimea corporală și oferă organismului mai multă energie.


Totodată, consumul regulat de afine reprezintă un real sprijin pentru încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii. Potrivit ultimelor studii, conținutul lor ridicat de flavonoide ajută la îmbunătățirea memoriei și a capacității de concentrare.

Fructul care previne diabetul și obezitatea, afina, poate să reducă riscul apariției bolilor cardiovasculare și degenerative, precum cancer sau Alzheimer.


 

CITEȘTE ȘI:


Alimentul care reduce tensiunea arterială. Cum poți reduce tensiunea arterială

Fructul care previne oboseala și insomnia. Reduce riscul de astm, cancer și are multe beneficii pentru organism

 

Fructul care previne diabetul și obezitatea. Scade riscul dezvoltării bolilor de inimă 

Potrivit sfatulmedicului.ro, conținutul ridicat de fibre din afine pot reduce riscul apariției bolilor de inimă. 

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, Fructul care previne diabetul și obezitatea, poate elimina bacteriile de la nivelul colonului și reduce inflamațiile tubului digestiv.

Chiar dacă este un fruct cu multe beneficii, acesta are și contraindicații. Consumate în exces, ele pot provoca dureri abdominale, diaree și balonare, iar în cel mai rău caz poate provoca reacții adverse la persoanele cu intoleranță la fructoză.

 

CITEȘTE ȘI:

Condimentul ce acționează ca un antiinflamator și combate răceala. Previne bolile de inimă și cheagurile de sânge

Leguma care reduce riscul apariției cancerului. Scade riscul de infarct și întărește sistemul imunitar

abonare newsletter