Timp Liber

Condimentul care scade tensiunea arterială. Previne cancerul și te ajută să slăbești

Condimentul care scade tensiunea arterială. Este un condiment de care puțini oameni au auzit, însă are multe beneficii pentru organism. Previne cancerul și te ajută să slăbești.

Condimentul care scade tensiunea arterială. Previne cancerul și te ajută să slăbești Condimentul care scade tensiunea arterială. Previne cancerul și te ajută să slăbești

 

 


Condimentul care scade tensiunea arterială este cardamomul. Acest condiment este unul oriental care este folosit în multe rețete culinare și este cunoscut pentru proprietățile sale benefice pentru organism. 

 


Cardamomul, condimentul care scade tensiunea arterială este inclus pe lista celor mai bune condimente, mirodenii și ierburi aromatice, iar gustul său se completează perfect cu alte condimente precum scorțișoară, anason, cuișoare sau chimion.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Potrivit doc.ro, semințele, uleiul și extractul de cardamom au și proprietăți medicinale impresionante.


Condimentul care scade tensiunea arterială. Previne cancerul

Condimentul care scade tensiunea arterială. Cardamomul este bogat în proteine, carbohidrați, dar și un procent mai mic de grăsimi, flavonoide, terpenoide și uleiuri esențiale. Semințele cardamomului conțin și nutrienți esențiali pentru organism precum fier, potasiu, magneziu, fosfor, vitamina A, C, mangan și sodiu.

Consumat în cantități moderate, cardamomul are un efect benefic pentru afecțiunile cardiovasculare, deoarece controlează hipertensiunea arterială și generează un ritm cardiac mai scăzut. Cardamomul poate fi util pentru persoanele cu tensiune arterială crescută peste limitele normale.


Într-un studiu realizat în 2013 cercetătorii au administrat trei grame de pulbere de cardamom pe zi la 20 de adulți care au fost diagnosticați recent cu hipertensiune arterială. După 3 luni nivelul tensiunii arteriale scăzuse semnificativ la nivelul normal.

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, cardamomul este cunoscut și pentru proprietățile sale anticanceroase. Potrivit unui studiu realizat pe șoareci, s-a demonstrat că acest condiment care scade tensiunea arterială, poate crește activitatea anumitor enzime care ajută la combaterea cancerului și sporirea celulelor care atacă tumorile.

CITEȘTE ȘI:

Ceaiul considerat calmant universal. Tratează insomniile și previne îmbătrânirea prematură a pielii

Planta care te scapă de răceală și gripă. Ameliorează durerile de cap

Condimentul care scade tensiunea arterială. Te ajută să slăbești

Condimentul care scade tensiunea arterială și previne cancerul este o adevărată comoară în diete. Potrivit specialiștilor, cardamomul are un efect termogenic. Acest lucru ajută la creșterea temperaturii organismului și stimularea arderilor rapide.

Totodată, cardamomul are proprietăți antidepresive, iar semințele de cardamom conțin uleiuri esențiale ce pot fi utilizate pentru a trata depresia.

Chiar dacă cardamomul, condimentul care scade tensiunea arterială și te ajută să slăbești are multe beneficii pentru organism, nu trebuie consumat în cantități mari. Dacă este consumat mai mult decât doza recomandată de specialiști, cardamomul poate provoca dureri abdominale.

 

CITEȘTE ȘI:

Ceaiul care te ajută să slăbești și întărește sistemul imunitar. Previne cancerul și stimulează sistemul nervos

Alimentul care te ajută să pierzi din kilograme. Scade tensiunea arterială și previne diabetul

Fructul supranumit „fructul zeilor”, cu multe beneficii pentru organism. Îmbunătățește vederea și scade tensiunea arterială

Ultimele Stiri
abonare newsletter