Actualitate

Zboruri spre Corfu de pe Aeroportul Cluj, de astăzi!

Începând de astăzi, 1 august 2022, de pe Aeroportul Internaţional Cluj sunt operate zboruri spre insula Corfu, în fiecare luni şi vineri, de către Wizz Air.

 

Orarul de zbor este următorul:


Luni 

Plecare CLJ 15:05 - Sosire CFU 16:55
Retur  CFU 17:30 - Sosire CLJ 19:20


Vineri

Plecare CLJ 14:40 - Sosire 16:30 CFU
Retur  CFU 17:05 - Sosire 19:20 CLJ 


Corfu este o insulă din Marea Ionică situată între coasta vestică a Greciei şi Italia. Insula are o suprafaţă de aproximativ 600 de kilometri pătraţi şi este mai aproape de Albania (la doar doi kilometri distanţă) decât de coasta Greciei. 

Corfu sau Kerkyra în limba greacă este o insula cea mai nordică dintre cele şapte insule din arhipelagul Eptanisa („Şapte Insule”) şi a doua ca mărime dintre insulele Ionice (după Kefalonia).


Conform mitologiei, numele Corfu (Kerkyra în greacă) derivă din numele nimfei Korkira, de care s-a îndrăgostit Zeul mării, Poseidon.

Diversitatea este marele atuu al insulei. Fie că vorbim de nordul, de vestul, sudul sau estul insulei, există staţiuni special dedicate familiilor cu copii sau, dimpotrivă, tinerilor dornici de distracţie. 


Insula prezintă multe atracţii pentru orice fel de turist: coasta nordică şi estică se adresează celor care vor să se bucure de sporturi nautice, distracţii litorale şi viaţa de noapte intensă, iar coasta vestică şi sudică, are zone mult mai linistite si izolate şi se adresează celor care îşi doresc un concediu mai relaxat.

Corfu este insula unde împărăteasa Sissy şi-a construit, la sfârşitul secolului al XIX-lea, celebrul palat Achilleion.

CITEȘTE ȘI:

Mărturia unui pasager din avionul neverificat Bucureşti - Corfu: ''Oamenii au ieşit nestingheriţi din aeroport. Credeau că venim de la Cluj'' - VIDEO

EXCLUSIV - Lecţia Wizz Air pentru companiile aeriene româneşti, administraţia locală şi consumatorii de zboruri ieftine

József Váradi, CEO Wizz Air: „Tarom și Blue Air se îndreaptă spre eșec, spre faliment”

Ultimele Stiri
abonare newsletter