Actualitate

Grevă pe aeroporturile din Italia. Zboruri de pe Aeroportul Cluj, anulate vineri.

O grevă națională a controlorilor de zbor are loc pe aeroporturile din Italia. Două zboruri de pe Aeroportul Internațional Cluj au fost anulate vineri.

Un zbor spre Roma de pe Aeroportul Cluj a fost anulat / Foto: depositphotos.com Un zbor spre Roma de pe Aeroportul Cluj a fost anulat / Foto: depositphotos.com

 

 



Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Italia că a fost anunţată, de către autorităţile italiene, o grevă naţională, pe aeroporturile italiene.

Controlorii de zbor (ENAV) protestează pe durata a 24 de ore, fapt care va afecta mai multe zboruri programate pentru călătoriile către şi dinspre Italia.


Mai multe zboruri de pe aeroporturile din România au fost anulate.

În Cluj-Napoca, au fost anulate două zboruri, spre Roma (de la ora 13:45) și spre Bergamo (de la ora 14:30).


Cursa de la Bologna care ajungea la ora 12:10 a fost reprogramată, arată site-ul Aeroportului Cluj.

De asemenea, potrivit Autorităţii Naţionale a Aviaţiei Civile din Republica Italiană (ENAC), greva convocată de mai multe sindicate din sectorul transporturilor, Filt-Cgil, Fit-Cisl şi Uiltrasporti, va afecta inclusiv unele servicii de transport public italiene, existând riscul unor perturbări ale circulaţiei, pe tot parcursul zilei de vineri, 21 octombrie, precizează Ministerul român de Externe.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Traficul aerian european a fost afectat în acest an și de războiul din Ucraina și de criza energetică

Zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj din sezonul de iarnă

abonare newsletter