Actualitate

„Latura întunecată” a Parcului Est. Tone de gunoi și colibe improvizate, găsite în zonă: „E dezastru!” FOTO

O parte a Parcului Est este „invadat” de gunoaie și colibe improvizate. Activiștii de mediu speră ca situația să se schimbe odată cu declararea parcului ca arie naturală urbană.

Colibe instalate în Parcul Est și tone de gunoi / Foto: OPMCB - Facebook Colibe instalate în Parcul Est și tone de gunoi / Foto: OPMCB - Facebook

 

 


Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB a sesizat faptul că în Parcul Est, „Între Lacuri”, se regăsesc tone de gunoaie și colibe instalate de diverși indivizi.

Deși s-au făcut acțiuni de ecologizare în Parcul Est, zona încă are o „latură întunecată” care a trecut neobservată:


„Acum ceva timp prezentam Parcul Est dintr-o perspectiva optimistă legată de întreținerea acestuia și a faunei sălbatice de acolo.  Asociația SOS Parcul Est a luptat cu interesele imobiliare si electorale ca acest spațiu sa devină o arie protejata și credem că în curând vom vedea îndeplinit acest vis. Exista și o latură întunecată, asta pe lângă dezinteresul Primăriei și al stării amenajărilor de acolo, care sperăm să fie rezolvate odată cu declararea parcului ca arie naturală urbană”, anunță OPMCB.

Colibă improvizată în Parcul Est / Foto: OPMCB - Facebook

Vegetația, în proces de distrugere

Gunoiul de acolo ar fi produs de pescarii de lângă lacurile 3-5 și de încă „cel puțin două grupuri de persoane semi-nomade”, care și-au instalat acolo tabere, spun voluntarii OPMCB.


„Ei lasă în urmă dezastru, nu doar în ce privește covorul de gunoi, ci și distrugerea vegetației, aprinderea stufului, care implicit ucide animalele de acolo. Din informațiile noastre, un grup ar fi venit din cartierul «Dallas» - zona Pata, iar celălalt nu ar fi pentru prima dată instalat acolo, provenind din județul Mureș. Acești oameni sunt și ei victimele mai multor factori, nu sunt acolo pentru ca își doresc, ci pentru ca nu au alternative, trebuie integrați”, mai transmit reprezentanții OPMCB.

Voluntarii au anunțat Poliția Locală a fost anunțată și spun că aceasta se va ocupa de evacuarea colibelor. „Sperăm sa fie igienizata și zona, ceea ce nu va fi ușor” - OPMCB.


Redacția monitorulcj.ro a solicitat un punct de vedere Primăriei Cluj-Napoca, ce va fi atașat articolului când îl vom primi.

CITEȘTE ȘI:

Bani aruncați la gunoi! România plătește 200 de mil. de euro către UE pentru ambalajele de plastic care nu se reciclează

Incendiu la Pata Rât! 10 metri pătrați de deșeuri au luat foc lângă o locuință din zonă

Ultimele Stiri
abonare newsletter